Jump to content

L'Occitane Cade Shaving Cream


dappermark

Recommended Posts

De crème ken ik niet, de zeep wel en die is erg prettig, schuimt makkelijk, verzorgt goed en ruikt bovendien ook nog eens prettig. Ik vind het een echt gentleman geur. Leuk cadeau in ieder geval!

Link to comment
Share on other sites

Iemand ervaringen met deze scheer creme van L'Occitane?

 

Ik heb er een tube van staan, als deel van een kerst cadeau pakketje, en ik wilde hem gaan gebruiken, maar wilde ook van anderen weten of deze bevalt.

 

Om precies te zijn gaat het om deze creme: L'Occitane Cade Shaving Cream

 

Ze hebben, indien de geur niet helemaal bevalt, omruilmogelijkheden in hun boetieks. Omgeving Amsterdam:

 

AMSTELVEEN - Rembrandthof 37

AMSTERDAM - Heiligeweg 24

HAARLEM - Grote Houtstraat 110

 

Zo te zien hebben ze een interessant assortiment, dus ik zal binnenkort vast eens in Haarlem gaan kijken.

Link to comment
Share on other sites

De geur staat me op zich wel aan, zoals de handzeep die we er genoeg van hebben (reisje in Macao paar jaar geleden heeft genoeg zeepjes opgeleverd). Dus ik ga hem gewoon lekker proberen als de eerste scheercreme te gebruiken met mijn nieuwe mesje straks. Zal ook mijn bevindingen (ook al als beginneling) rapporteren aan de groep :)

Link to comment
Share on other sites

Ik was vanmiddag in het winkelcentrum in Amstelveen en ben meteen even de 'boetiek' van l'Occitane binnengelopen. Op de vraag of ze scheercremes hebben wist de jongedame uit het hoofd te vertellen dat ze er twee hebben, namelijk Cade en Cade (in verpakkingen van verschillende groottes). :roll:

 

Ik houd van de Franse Provence (heb daar familie zitten) en was dus zeer benieuwd naar de geur van de Cade (die zij zelf immers 'de geur van de Provence' noemen). Als je regelmatig naar het zuiden gaat is dit wel een geur die een plekje in je bagage verdient. Het is de geur van gras die zeker goed bij die streek past.

 

Heel lekker, maar niet een geur die ik zou aanschaffen. De kwaliteit van de creme lijkt me prima. Ik heb geen idee wat er in de diverse cremes zit en eerlijk gezegd interesseert me dat ook niet bijzonder veel, dus dat kan ik niet beoordelen. Maar de creme geeft tussen de vingers wel een fijn gevoel van een goede creme. Daar zul je vast veel plezier van hebben! Ga je je ervaringen een keer met ons delen?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de zeep hiervan. Is ook niet te versmaden. Lichte geur, inderdaad mediterrane. Schuimt goed. Echter als ik dan moet kiezen, zou voor le Père Lucien van BdF gaan. Zelfde geurrichting, ongeveer vergelijkbaar kwa prijs en ook erg goed schuim.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag dus voor het eerst de scheer creme gebruikt. De geur is gewoon lekker subtiel. Niets te sterk, maar ook niet dat je helemaal niks ruikt. Precies wat je van L'Occitane verwacht (ook met zepen, zoals Harkos al zei).

Aangezien dit mijn eerste keer scheren met een scheer creme/zeep was moest ik nog even kijken hoeveel water ik erbij moet doen. Deze keer had ik er net iets teveel water bij gedaan, dus kreeg ik niet echt een heel erg mooi schuim, maar meer een waterachtig 'iets'. Ook had ik niet echt een perfecte scheerkom gebruikt (gebruikte, leeg potje van Sabon) dus het resultaat was niet optimaal door omstandigheden.

Volgende keer ga ik wel gewoon een kom gebruiken, scheerkom danwel (keuken-)kom, en oppassen met het toevoegen van water. Dan volgt er weer een 'echt' report van de ervaring.

Maar voor nu was het een aangenamen ervaring.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Dit produkt (L" occitane)is naar mijn mening bar slecht. Op you tube hoor en zie ik dezelfde mening.

De scheerzeep is aardig maar niet speciaal.

 

Heb in Frankrijk verschillende scheer producten aangeschaft.

 

Martin de Candre staat voor mij eenzaam aan de top. Als bedrijf, productie proses, en met haar geweldige scheerzeep in glazen pot, die beslist 1 jaar meegaat.

 

Monsavon is een zachte scheerzeep die in de supermarkt iets meer dan een Euro kost en vergelijkbaar is met Proraso,

Link to comment
Share on other sites

Ik heb zelf de crème van l'Occitane nooit gebruikt maar het staat me van andere discussies over dit product bij dat het weliswaar niet zo'n weelderig schuim geeft als wat men normaal gewend is maar dat het toch als scheerproduct wel gewoon goed werkt. Ik heb de zeep (ik ben überhaupt niet zo'n fan van crèmes) in ieder geval nog wel ergens op mijn wensenlijstje staan.

Link to comment
Share on other sites

L' Occitane Cade scheerzeep zit in mijn wekelijks rotatie. De geur vind ik prettig en de prestaties zeer goed. Het heeft ook goede hydraterende eigenschappen. Ik heb gelezen dat de ASB Cade niet dezelfde ruikt, maar nooit geprobeerd.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

ik heb ook de creme hiervan, ben nog vrij onervaren maar vind hem zelf ook vrij tegenvallen.

 

-Geur is oke, maar wat slap

- Schuimt maar matig in vergelijking met mijn andere producten

- Lijkt snel leeg te gaan

 

En is geloof ik ook nog vrij duur

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.