Jump to content

Jock stelt zich voor


Jock

Recommended Posts

Beste allemaal,

Ik ben Jock. Man van achter in de 50. Heb heel mijn leven een baard gehad. Ja echt vanaf mijn tienertijd. Nooit geschoren, alleen maar mijn baard getrimd. Tot augustus 2013. Ik werd toen opa voor het eerst en had een idee in mijn hoofd om dan pas te gaan scheren. Niet echt rationeel, maar zo ging het nou eenmaal.

Heb in eerste instantie een Philips Aqua Touch 3D gekocht. De resultaat viel mij ondanks de hoge prijs erg tegen. En heb toen een setje van Edwin Jagger gekocht. 89DE krabber en dassenhaar kwast op een standaard. Heb ook een scheerkom en creme en scheerzeep van Crabtree and Evelyn gekocht. Nomad creme en Sandalwood zeep. Heb via internet ook nog feather DE mesjes gekocht en voorzichtig aan de slag. Nu dat ik het nat scheren ( om de dag,, 1 dag electrisch 1 dag nat) redelijk onder de knie heb, met soms nog een kleine wond, wil ik aan de slag met een open mes. De klassieke uitstraling van een open mes en spanriem, intrigeert mij. Ik heb een afspraak om in het nieuwe jaar langs te gaan in Breukelen bij The Dutch Shaving Shop. De man daar heef mij gezegd dat hij wat tijd voor me zal maken om een en ander uit te leggen. Dus over een paar weken ga ik me ook toeleggen op scheren met een straight razor.

 

Over mezelf. Ik kom oorspronkelijk uit Schotland. Ik ben Vinoloog en Liquorist en ben brand ambassador van verschillende dranken die in Nederland wordt gedistribueerd. Maar mijn core business is Scotch Whisky. Af en toe geef ik ook Rum proeverijen en Grappa, Cognac, Armagnac en wijnproeverijen. Ik maak ook mijn eigen Bay Rum Aftershave met een oude Amerikaans recept en mijn eigen Jamaican Rum.

 

Groeten,

 

Jock Shaw

Link to comment
Share on other sites

Welkom Jock, ik schenk een 10 jaar oude Ardbeg in voor je.

 

Hartelijk dank Wouzer. Ik zat net vanavond naar een DVD van South Uist te kijken met een The Ileach in het glas. 58% op cask strength en net zo turfachtig als de Ardbeg. Mooie dram Ardbeg, maar de prijzen rijzen de pan uit.

 

Gr,

 

Jock

Link to comment
Share on other sites

Welkom Jock

Hoop dat the way of straight razor scheren je zal bevallen, hou ons op de hoogte.

Ook ben ik wel nieuwsgierig naar de zelfgemaakte bayrum aftershave waar je het over hebt.

Wat zijn de ingrediënten? of is dit het geheim van de maker. ;)

Wie weet een sample uitbrengen?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.