Jump to content

Gold Dollar 66


donnie

Recommended Posts

Beste scheerders, sinds halverwege dit jaar ben ik begonnen met de safety razor en door dit forum eigenlijk ook al heel snel enthousiast geworden over de straight razor. Omdat ik niet zeker weet of ik het wat vind heb ik via een vriend van me de Gold Dollar 66 binnen gekregen. Dit ding snijd werkelijk waar nergens doorheen, zo bot als het maar zijn kan. Is er toevallig iemand op dit forum aanwezig die deze straight shave ready zou willen maken? Ik weet werkelijk waar niet hoeveel werk dat is en of het rendabel is maar hoor graag van jullie, alvast dank!

 

Gold-Dollar-66-Free-Shipping-Straight-Edge-Sharp-Shaving-Razor-Stainless-Steel-3-Blade-Black-White.jpg

Link to comment
Share on other sites

Donnie,

Ik wil je wel helpen maar waar begin je aan?

Unit Price:

Qty Price

1 - 2 US $7.70

3 - 9 US $7.01

10 - 29 US $6.47

30 + US $5.93

Wholesale Price:

Piece

Quantity:

Free shipping to

Netherlands(Holland) Via CHINAPOSTAIR

Shipping Cost:

15-32 Days

Delivery Time:

Ships out within 3 days

Processing Time:

US $7.70

 

Met veel respect, maar een hoog kwaliteitsmes vanuit het niks scheerklaar maken kost 1,5 uur arbeid. Minimaal. Dit type Gold Dollar heeft geen afwerking. Heeft een rommelige spine. Geen bevel. Weggooi scales. Tenzij het de hobby is van iemand om van niets iets te pogen te maken van iets dat een paar € 's heeft gekost. En die totaal geen economische overwegingen maakt..

Maar, begripsmatig stel ik dat het geen zin heeft om - bijvoorbeeld - vanuit het niks een achterlichtje voor mijn fiets te maken vanuit een kapot exemplaar. Dit kost zeer vele uren met kans op resultaat zeer dun.

Koop in een keer een exemplaar van voldoende kwaliteit met de eigenschap om daarop door te arbeiden.

 

Ik verheug mij in het bijzonder dat vele enthousiaste mensen zich in de straight razor world storten doch daar daar geen geld in willen of kunnen steken. Maar ik stel die categorie voor een paar maanden door te sparen en daarna via het forum of een ander kanaal een gebruikt exemplaar te kopen dat voordien door een ander is gekoesterd.

 

Joost

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

De GD 66, een leuk mes om in bulk te kopen en lekker te modden. Zoals Joost al zegt, uit de doos een horror mes. Ik heb er nu een aantal scheerklaar gemaakt en dat was geen pretje. Ik weet niet hoeveel tijd het me per mes gekost heeft, maar het was lang. Eerst de uitstekende delen wegslijpen met een dremel, want anders kan het mes niet eens egaal geslepen worden. Daarna van 325 totaan scheerklaar. Scheert dan best wel aardig. De scales zien er niet uit, maar zijn functioneel. Het mes is ook lelijk, maar kan je dus ook wel functioneel krijgen.

 

Tipje: koop een scheerklaar mes hier op het forum, of andere genoemde bronnen.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb er vorig jaar 2 gekocht a €3,71 per stuk, inclusief verzendkosten vanuit China. Puur om eens te experimenteren met slijpen etc. Geen geld, maar om er wat te maken moet je wat meer in huis hebben denk ik. Mij is het in elk geval niet gelukt, maar wat niet is kan nog komen. Of niet ;)

Link to comment
Share on other sites

Ik had laatst voor de lol een Gold Dollar 800 gekocht, wat een duurder model is. Dat mes kwam ook bot aan, maar ik had het binnen letterlijk 25 minuten scheerklaar. Het viel echt mee met dat mes. (hoefde ook niks af te slijpen ofzo) Ik stond er versteld van, ben zelf een beginner met honen. Niet elke Gold Dollar is flut. :)

Link to comment
Share on other sites

Ik woon vlak bij zoetermeer, zoals gezegd hier gold dollars zijn niet makkelijk om te slijpen.

 

indien interesse.

Ik heb er wel een straight in de verkoop die je eerst mag uitproberen. Als het wat is voor je betaal je, is het niks stuur/geef je hem weer terug.

Stuur maar pm

Link to comment
Share on other sites

De Gold Dollar 800 waar vandelaak het over heeft is een trede hoger op de ladder. Maar dit is dan ook een item waar tussen de 40 en 55 dollar voor wordt gevraagd.

Bij dezen een url waarin Dovo/Fromm/GD800 worden vergeleken. Ik ben een rescale addict. Misschien dat ik als ik geen vintage voor handen heb om om te bouwen ik ook eens zo'n GD 800 zal proberen.

J

http://www.asharperrazor.com/battle-of-the-budget-razors-gold-dollar-v-dovo-v-fromm

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hallo Donnie,

 

Mocht je nog niemand gevonden hebben die je mes wilt aanpassen en slijpen, dan wil ik dat eventueel voor je doen. Ik woon ook in zoetermeer.

 

De GD 66 is vrij snel aan te passen met de dremel omdat deze maar een enkele stabilisator heeft. Je hoeft dan niet zo veel materiaal weg te halen. Alleen oppassen dat het staal niet te heet wordt, zie je verkleuring in het mes beginnend met gelig tot blauw dan ben je al te laat.

 

Daarna bevel zetten op naniwa ch1000 en dan verder op de coticule scheerklaar maken.

 

Ik hoor het wel.

 

Gr. Joël

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.