Jump to content

Meestal goed, soms klote


mifi

Recommended Posts

Wat is dat toch?

Soms heb ik een scheerbeurt, zoals gisteren bijvoorbeeld, die helemaal niet comfortabel gaat. Het resultaat is wel glad, uiteindelijk, maar het gaat niet lekker. Stroef, ruig, trekkerig.

 

Is het de toestand van mijn huid, is het de zeep, is het mesje bot, druk ik te hard, was de baard niet genoeg voorgeweekt, was het water dunner dan anders?

Schiet mij maar lek, ik weet het niet.

 

Het mesje kan ik elimineren uit de lijst, want vandaag heb ik mij heerlijk geschoren, met hetzelfde mesje nog steeds. Daar lag het dus niet aan. De zeep dan? Misschien, maar ik vermoed dat huid, baard en voorweken de onbewuste variabelen zijn. We zijn richting zomer aan het gaan en de baardgroei reageert, net als het gras in de tuin. Het gras knalt de grond uit en moet hoognodig gemaaid worden.

 

Ik vermoed dat ik niet de enige ben die zit opgescheept met de raadselen der natuur, en de mystiek van het scheren in het bijzonder.

Toch?

Dit herkennen jullie, hoop ik?

  • Agreed 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.