Jump to content

Advies Gillette krabbers gevraagd.


Vivere Parvo

Recommended Posts

Ik scheer mij nu al enige tijd met een Gillette Rocket en dat bevalt goed. Kan geen vergelijk maken met andere Gillette DE of andere merken DE krabbers omdat ik alleen de Rocket heb. Ik heb inmiddels een tweede krabber van Gillette via Marktplaats besteld maar deze is nog niet binnen en eerlijk gezegd weet ik het type nog niet.

 

Na veel op het grote InterWeb rondgestruind te hebben merk ik dat ik een voorkeur heb voor vintage / oud spul van voornamelijk Gillette. Ik heb hier verder geen enkele reden voor.

 

Op het InterWeb zie / lees ik dat bij de Gillette liefhebbers er nogal een voorkeur is voor 3 krabbers:
-Adjustable slim
-Adjustable Fat Boy

-Adjustable Black Beauty met langer handvat.

 

Klopt het? zijn deze krabbers prettiger of beter dan andere Gillette krabbers? Waarom?

 

Ik begrijp dat de meningen nogal subjectief zullen zijn maar ik zou het toch fijn vinden om meningen van anderen hierover te horen.

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Fatboy = niet in bezit

Slim adjustable = best een aardige krabber maar ik merk dat ik em niet veel gebruik. Scheert zeker niet onaardig.

Ik heb een Vintage Wizamet met zwart handvat (slim adjustable) die ik ook niet veel gebruik.

 

 

 

 

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Mwah… vlak ook de Tech en olf of new type niet uit, wordt ook veel gebruikt. Zoals altijd….. uitproberen blijft het motto! 
 

En vergeet ook de moderne krabbers niet, of probeer eens een ander soort krabber (AC, injector, single edge). Er is nog genoeg te ontdekken en dat maakt het zo’n leuke hobby.

  • Agreed 1
Link to comment
Share on other sites

Ik heb een Gillette Slim. De Fatboy en Black Beauty heb ik niet. In vergelijking met de Rocket gaat de Slim je denk ik niet een WOW-gevoel geven. De Gillette’s die ik, naast een Rocket, erg prettig vind scheren zijn de 1940’s Super Speed en de Aristocrat. Maar ja, niets zo persoonlijk als voorkeur voor krabbers.
 

Je lijkt je te oriënteren op verstelbare TTO Gillette’s. Mocht je er één willen aanschaffen, overtuig je er dan van dat hij in een technisch goede staat is. Bij de term “in scheerbare staat” of iets dergelijks moet je gelijk verder gaan met zoeken. Niets zo vervelend als een deurtje die niet goed opent of slecht sluit.  Deze oude Gillette’s worden regelmatig door www.anticatura.com verkocht. Meestal zijn ze dan gereviseerd en soms opnieuw van een laagje chroom, nikkel of rhodium voorzien. Dat maakt het een stuk duurder maar dan is die wel 100% tip-top in orde. Ik begrijp dat bovenstaande wel afhankelijk van je budget is. Maar met twee keer een slechte Slim of Fatboy kopen ben je ws al hetzelfde kwijt. Anticatura zit in Slovenië dus je bent geen invoerrechten e.d. kwijt 😉

 

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Op 21-2-2023 om 19:54, Vivere Parvo zei:

#JvdK Je noemt de Aristocrat; zoals ik het begrepen heb kan iedere Gillette een Aristocrat zijn. Aristocrat staat voor de gouden kleur. Heb ik dit fout begrepen?

Er zijn verschillende modellen van de Aristocrat. Gemaakt in de UK of USA verschillende modellen/generaties. De gouden Slim noemen ze bv. ook een Aristocrat. Neem eens een kijkje hier Mr razor

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Op 21-2-2023 om 12:18, Vivere Parvo zei:

-Adjustable slim
-Adjustable Fat Boy

-Adjustable Black Beauty


Alledrie de krabbers heb ik gehad en heb ze ook alledrie weer van de hand gedaan. De Fatboy als laatste toen ik hier net lid was. Niet dat ik ‘m de laatste jaren gebruikt had overigens. 
Voor mij (en uw ervaring kan anders zijn) waren dit geen echt fijne krabbers. Ik heb het idee dat deze krabbers met vlindersluiting me meer irritatie geven dan een aantal krabbers van wat ik maar het basismodel noem: greep, basisplaat, topkap. 
Maarrrr nogmaals: uekaz. En ze zien er in elk geval wel heel cool uit 😉

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

@J.J. —> merci voor je input.

 

Het enige dat ik kan doen is advies vragen en op internet / Youtube rondstruinen. Tot 2 weken geleden wist ik zelfs niet dat krabbers namen hadden (fatboy / black beauty etc.) dus alle advies is welkom.

 

Ik heb nu 1 Gillette met vlindersluiting en 1 Gillette met basisplaat - topplaat (King C) 


De krabber met basisplaat-topplaat bevalt helemaal niet, na het scheden moet ik me eigenlijk scheren.

 

De cool factor speelt geen rol, ik scheer me alleen in mijn badkamer en heb hierbij nog nooit toeschouwers gehad. Als het cool zou moeten zijn dan met een echt scheermes en met zoveel mogelijk toeschouwers 😂

 

Ik heb enkele dagen geleden een nieuwe (oude) Gillette besteld met basisplaat + topplaat misschien dat ik dan een eerlijker vergelijk kan maken.

 

We gaan het meemaken.

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.