Jump to content

Reviseren strop


JvdK

Recommended Posts

Mijn allereerste strop (Herold juchtleder) heeft in de loop van de tijd de nodige sneetjes opgelopen. Geen diepe sneetjes maar wel duidelijke beschadigingen. Ik veroorzaak af en toe nog wel eens een beschadiging dus ik heb nog even niet de moed om een strop van Scrupleworks aan te schaffen.
Omdat het bruikbare oppervlak van de Herold strop steeds kleiner werd heb ik de strop eens flink onderhanden genomen. Ik heb de strop voorzichtig bevrijdt van beschadigingen met behulp van 180grit schuurpapier. Dat werkt nl lekker snel. Daarna ben ik stapsgewijs verder gegaan met 240grit, 320grit, 600grit en ben geëindigd met 2000grit schuurpapier. De beschadigingen zijn vrijwel geheel verdwenen en de strop is weer over de volledige lengte glad en bruikbaar.

 

Ik lees steeds vaker dat het beter is om een leren strop niet in te vetten. Voor het stroppen even een paar keer met de handpalm over de strop wrijven zou voldoende moeten zijn. Wat zijn jullie ervaringen? Is het beter om de strop een klein beetje in te vetten of juist niet?

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ik heb 2 dezelfde stroppen en de eerste had ik ingevet met de pasta die meekwam. De 2de nooit iets meegedaan behalve altijd met de hand warm vrijven. 
Die waar zonder de pasta is veel prettiger voor me, de ander heeft een hardere toplaag gekregen.
eigenlijk zou ik die eens moeten schuren om op te knappen. 
Dus wat mij betreft niets opsmeren  

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

ik heb de mijne in het begin 2jaar geleden, een x heel lichtjes ingevet en voor de rest de hand. Overigens mocht je toch een nieuwe strop overwegen kijk eens bij Quercur (www.quercur.com) Betaalbaar en goed spul en de Spaanse maker is uiterst behulpzaam

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Als ik een strop moet aanpakken vanwege sneetjes e.d. Gebruik ik na afloop een beetje neatsfoot oil en/of Ballistol spray. 
vorige week een oefen strop van scruple works aangepakt. Na een paar dagen zijn de vlekken van de olie vrijwel verdwenen.

 

 

 

 

F552CB3B-64CF-41B2-BF9C-5B6D842D8094.jpeg

DC456CFE-A243-4D44-A6AB-808B71D562F0.jpeg
 

Voor

4A183E09-56B6-41C0-ABB6-415141129F5D.thumb.jpeg.ba5d27c9b9e1e38048e65d7a090b501e.jpeg

 

  • I like it 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.