Jump to content

Onderhoud koper, brons of messing krabber(s)


JvdK

Recommended Posts

Met het aanschaffen van de messing Stando Chors stak plotseling een kleine, ietsepietsie aangebrachte “dwangstoornis” de kop op. Hier op dit forum wordt liefdevol over patina op koper, brons en messing gesproken. Bij de Koninklijke Marine geldt echter de wet: “ongepoetst koper, brons of messing is om ongewenste aandacht vragen”. Dat begint met het, in mijn tijd iedere ochtend vóór daglicht, poetsen van de Scheepsbel en gaat tot het regelmatig poetsen van de koperen aansluitingen voor brandslangen. Vooral bij hoog bezoek komt de geur van Brasso je tegemoet. Met nu bijna 36 jaar degelijke heropvoeding werd de gedachte aan aanslag, troep, zooi, ongewenst leven (AKA patina) op de Chors bijna ondragelijk. 


Gelukkig bracht een Nederlandse webwinkel (www.knivesandtools.nl) uitkomst en verloste me van mijn nachtmerries. Als de Chors het stadium van “ongewenste aandacht vragen” bereikt wordt dat hopelijk snel en makkelijk verholpen 😊😊 

 

ik zal de ervaringen met dit wondermiddel (de spray) t.z.t. met jullie delen.

 

 

89CE8214-803E-41F0-A6E7-0A2B1A84DDF3.jpeg

  • Thanks! 4
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ik kan ondertussen de Flitz in een tube erg aanraden. Werkt erg goed op koper, brons, zilver en verzilverd. De Flitz in een spray ben ik minder enthousiast over. De spray slaat erg op de longen, de geur is “vrij beroerd” en het effect valt (t.o.v. de tube) tegen.

  • I like it 1
  • Thanks! 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.