Jump to content

Cella rood review 7


Soapcollector

Recommended Posts

Cella review 7

 

Als ik een beginnende wetshaver hier op het forum een scheerzeep zou moeten aanraden, zal ik waarschijnlijk als eerste Proraso Groen noemen, maar in 1 adem door zou ik ook Cella Rood zeggen.

 

 

Beide zijn gunstig geprijsd, en zijn voor een beginner zeer makkelijk op te schuimen en bieden een mooie dikke schuimlaag zonder al te veel moeite.

Deze review gaat dus niet over Proraso groen(mocht je deze willen lezen, zie : https://www.shavingsociety.com/topic/8117-proraso-groen-review-iii/#comment-253280 )

 

Allereerst dan maar de geur, en hier zijn de meningen over verdeeld. De een zegt amandelen, de andere kersen, en weer een ander zegt gemberkoekjes. Als ik zo uit de pot ruik, komen bij mij vooral de kersen naar boven, maar bij het opbrengen komt de amandel geur ook zeker naar boven. Qua geur sterkte zou ik het zo uit de pot een mooie 7 geven.

 

Nu is dit niet de meest sterkst geurende zeep, maar ik kan er wel getuigenis van geven dat na 2 naar deze zeep de hebben de geur nog steeds zeer aanwezig is.

 

De zeep verhoud zich als croap (dus tussen zeep en creme in), maar wel harder dan de Proraso om even een vergelijking te maken. Dit maakt ook dat je extreem lang doet met een potje Cella. Ik gebruik de mijne wekelijks, en er is pas een 20 procent uit.

 

Over het opschuimen, kan ik kort zijn : fantastisch! Zeker voor beginners krijg je een flinke berg schuim met minimale inspanning.

 

Dit is voor mij persoonlijk een van de prettigste zepen voor mijn huid en geeft een zeer goede dekking en bescherming.

 

De hele Cella rood lijn is trouwens aan te raden, maar bij de pre shave oil een peperig geurtje heeft wat lekker je neus open zet, en de balm wat meer een zeperige/amandel geur geeft. De splash verhoudt zich een beetje tussen de pre shave geur en de zeep in.

 

Geursterkte: 7

Opschuimen 8,5

Bescherming: 9

Al met al een aanrader, zeker voor de prijs!

 

Tevens is de zeep naast een 150 container, ook verkrijgbaar in een 1kg blok!!!!

  • I like it 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.