Jump to content

Ervaringen hot towel shave?


Magic666

Recommended Posts

Met de zoekfunctie vrij weinig te vinden... @ Lampuhkap  als proefkonijn en dat was het dan wel.

Ik wil die ervaring nog wel eens meemaken en een aantal shops in de buurt (Voorhout en Leiden) bieden die mogelijkheid.

Zijn er leden die dit vaker gedaan hebben/vaker laten doen? Zo ja, hoe zijn de ervaringen? (Zo nee, waarom niet? 😛 )

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Ik heb het tot nu toe 2x laten doen in Groningen.

 

Op zich wel lekker om het een keer mee te maken, maar wat me stoort bij de barbiers waar ik ben geweest is dat men maar 1 pass doen qua scheren...zodat het een beetje glad is. Dus voor de totale ervaring is het wel een keer leuk om mee te maken, maar voor het scheerresultaat laat ik het voortaan aan mij voorbij gaan.

 

Mijn eigen scheerresultaten - dan wel zonder hot towel - is vele malen gladder dan die van een barbier.

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Je moet de goede barbier hebben. Helaas zijn die dun gezaaid. Meeste zgn nieuwe barbershops  zijn meer voor het bijhouden van baarden en snorren.Maar als jee ouderwetse kapper/barbier kan vinden is het puur luxe. Ik heb het vaak in buitenland laten doen in landen die nog een barbier traditie hebben (Turkije, Italië, Spanje, UK o.a.). Hier in NL had ik een kapper die het goed kon, helaas is hij met pensioen en zijn opvolger scheert me lang zo goed niet. Als het je om de handdoek te doen is kan je het ook zelf doen...

Link to comment
Share on other sites

17 minuten geleden, dhr K zei:

ja is ook een bijzondere ervaring. Relax en pure luxe


zeer zeker..

jaren geleden eentje gehad in Turkije, nog in de gulden tijd, volgens mij was de beste man een uur bezig, inclusief de vuur prop voor je haren in neus en oren, was welf schrikken 😅😅

Link to comment
Share on other sites

chique apparaat. Ik heb begrepen dat je ze ook nat in de magnetron kan leggen....Maar een retourtje Turkije is misschien net zo handig. Of bij Truffit & Hill of GFT in Londen langsgaan. 

Link to comment
Share on other sites

Ik ben een keer in New York bij the Art of Shaving geweest, dat viel mij een beetje tegen...Ging allemaal een beetje vlot, ze mochten geen scheerkwast gebruiken ivm hygiene, scheerschuim kwam uit een machine. Een pass scheren en klaar, afreken met fooi, bedankt tot ziens!

Daarna een keer in London bij Geo F Trumper geweest en dat was top! Heerlijk relax er werd alle tijd genomen en zeer vakkundig personeel! Was zeker de moeite waard en ook super leuk om een keer door die wijk te lopen, waar een hoop bekende engelse scheer winkels zitten. 

  • I like it 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kijk, die barbiers hier in Nederland zijn gewoon hippies die het idee hebben opgevat om een barbershop te openen voor het bijhouden van snorren en baarden (want het laten groeien van zulke moeilijk lange units is tegenwoordig zo'n trend). Ik heb bij zo'n barbershop wel eens binnen gezeten en dan loopt iedereen naar buiten met een opgeschoren kop (gelukkig ik niet). Als je echt de ervaring van een barbier wilt meemaken moet je naar Engeland.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.