Jump to content

Merkur 34C


Dali

Recommended Posts

Deze bekende krabber verdient zijn eigen draadje. 

 

540.jpg

 

In mn digitale aantekeningen vond ik de naam van deze krabber met daarbij geschreven: dikke tip!

Dat was een aantekening van jaren terug. Blijkbaar had ik op basis van reacties hier en/of recensies geconstateerd dat deze krabber veel geroemd wordt. Recent deze krabber via een forumgenoot gekocht en nu twee weken gebruikt. En inderdaad: dikke tip!

 

Kleine krabber, helemaal niet zwaar maar doet prima zn werk. Over de mate van agressiviteit las ik erg uiteenlopende meningen. Dus dat was even spannen. Onder agressief versta ik de mate waarin een krabber aan je haren trekt en hoeveel pijn de krabber veroorzaakt. Ik ervaar de krabber dan niet als agressief merk wel dat deze krabber meer weghaalt in een haal dan bijv. een EJ 89. 

 

Kortom een mooi stukje techniek die Merkur 34c. 

  • I like it 6
Link to comment
Share on other sites

Mooie krabber inderdaad, doet prima zijn werk. Ik had hem (een poos) samen met mijn Muhle R89. Daar zit wat mij betreft niet veel verschil in. Behalve dat ik de Muhle mooier vind afgewerkt, en je nog kunt experimenteren met een andere handvat. Vandaar dat ik die laatste gehouden heb, en de Merkur niet. Maar dat doet niets af aan de kwaliteit van deze krabber, doet zijn werk eigenlijk foutloos/gedachtenloos, en is daardoor denk ik een allemansvriend.

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Een heerlijke krabber inderdaad de eerste waar ik mee begonnen ben in klassiek scheren na lang weggeweest (lees cartridge) en nog steeds in mn top 5 een betrouwbaar kwaliteit werkpaard die nooit teleurstelt. 

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.