Jump to content

Ariana & Evans Turkish Coffee


JvdK

Recommended Posts

Op zoek naar een scheerzeep met een goede koffiegeur kwam ik de Turkish Coffee van A&E tegen. Bij het openen van de plastic pot kwam me een “geparfumeerde” geur tegemoet. Ik wist even niet goed wat ik er mee aan moest. Het geurde zeker niet naar een sterke Turkse espresso waar je tanden bruin van kleuren. Het hield het midden tussen een kop koffie met warme melk (oma style) en de door @ sami  gevreesde chocolademelk. Zoals eerder door @ dhr K  is aangegeven geeft het geen luchtig schuim maar meer een “yoghurt“. Na het “opschuimen” lijkt de koffiegeur iets te winnen, maar overtuigd m.i. niet.
 

Het scheren

Het scheerschuim prikt irritant op mijn huid. Het lijkt wel goed te doen wat het doen moet want het geeft moeiteloos een mooi glad scheerresultaat. Dit ondanks het feit dat ik het Rapira Platinum Lux mesje voor de achtste keer gebruik. Mijn gebruikte Gillette slim adjustable glijdt soepel over de huid. Na het scheren voelt de huid zacht aan, de post-shave lijkt dik in orde.
 

Oordeel na 1e scheerbeurt 

De geur is zeker geen overtuigende koffiegeur, laat staan Turkse koffie. Ik kan ook niet zeggen dat het naar chocolademelk ruikt. Ik zal op mijn werk de “Wiener Melange“ koffie eens proberen. Misschien dat ik de geur dan beter thuis kan brengen. Het scheerschuim lijkt de baardharen goed zacht te maken. Daarbij geeft het een goede post-shave. Het resultaat was gewoon een goede scheerbeurt maar voor de koffiegeur heb ik zelf maar een kop koffie gezet 😁

 

 

  • I like it 4
Link to comment
Share on other sites

Het klopt hoe de geur hierboven door @ JvdK  is omschreven. De bijbehorende aftershave is beter in balans en heeft een sterkere koffiegeur, maar ook die is 'gezoet' en meer een cappuccino dan zwarte koffie. Ook bij mij prikt ie licht, maar niet zo erg dat ik hem niet meer zal gebruiken. Wel een enorm goede post-shave.

  • I like it 3
Link to comment
Share on other sites

leuke review en ik ben het mee eens. Bij mij prikt ie niet en de kwaliteiten zijn erg goed. Waarschijnlijk heeft A&E nooit een echte Turkse koffie gedronken. Ik zou het niet eens cappuccino noemen eerder idd melk met koffie oma stijl... Evengoed een goede zeep. Dank @JvdK

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.