Jump to content

Zenith


koenfucius

Recommended Posts

Nooit gedacht dat ik nu ook met een collectie kwasten zou beginnen, maar zo ziet het er wel naar uit (niet zeker wat mevrouw koenfucius hier van zal vinden - ze liet onlangs al doorschemeren dat ik nu toch echt wel genoeg zepen en krabbers had 🙄 - hint of ultimatum?)

Maar dus na het fiasco met de Faena kwast, op zoek naar een gelijkaardige vorm in olijfhout, uitgekomen bij Zenith, gemaakt door Pennellificio Pandolfo, een familiebedrijfje in Palermo, Italië.

Uitgekomen bij deze syntheet (knot 27mm)

PSX_20210808_172755.jpg

 • I like it 2
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Dan zag ik ergens op een forum een Zenith in koper langskomen die er fantastisch uitzag. Ik op zoek en bij deze Silvertip uitgekomen.  Het koper was iets minder gepolijst dan ik had gehoopt, maar sowieso krijgt een dergelijk materiaal snel patina.  Wat mij echter het meest verbaasde was de kwast zelf - tot nu toe was ik vooral voor synthetische kwasten.  Ik heb wel nog een dassenharen Maseto kwast en een Boti - alleen die laatste komt af en toe aan bod, en ooit een Shavemac Silvertip D01 gehad (veel te veel backbone voor mij), maar de meerderheid van mijn kwasten zijn synthetisch.  Deze Silvertip vind ik echter geweldig - hier komt er waarschijnlijk nog wel een exemplaar van (misschien in een Pantarei greepje - die gebruikt ook Zenith kwasten)

 

IMG_20210808_172204.jpg

 • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Zenith kwasten vind ik ook erg goed. Ik heb een manchurian dat een genot is. De koperen komt ook binnenkort in huis. Ook in talie beginnen mensenZenith te ontdekken nadat ze lange tijd een onbekend bestaan hadden. Ze blijven evenwel moeilijk te vinden. Rasoigoodfellas heeft ze sinds kort in het assortiment.

 • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

het varkentje dat ik wil hebben is voorlopig uitverkocht bij barbaebaffi. Ik ben benieuwd naar wat je van het paard vindt.Ik hoor ook goede berichten over de synthesen van Zenith..... Er is gewoon te veel in deze wereld...

Link to comment
Share on other sites

Ik heb enkel ervaring met de Razorock Plissoft Bruce, en die komt niet meer aan bod, precies omdat ie te "flopperig" was. Ik prefereer de Zenith (hoewel mijn favoriete synthetische waarschijnlijk de ApShaveCo Synbad is)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Al twee weken in huis een Zenith varkensharen kwast 27 mm met olive handle. Gekocht bij yourshaving spain.

 

Ik was al bekend met Omega en Semoque maar deze kwast heeft me verrast.

Heb je bij omega en semoque een vrij lange inwerk periode nodig om de kwast zachter te krijgen , deze Zenith kwast is zo uit de box al zacht. (+ goede backbone)

De kwast is goed gevuld met haren en heb tot nu toe geen haaruitval gehad.

Je heb ook nog een gebleekte versie en die schijnt nog zachter te zijn.

 

Deze kwast is zeker geen miskoop .

 

Prettige dag Heren.

 

 

 

 

20210831_134601.jpg

 • I like it 6
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Vandaag in Pennellificio Pandolfo geweest, waar de kwasten gemaakt worden. Geinig is dat ze naast scheerkwasten ook schilderkwasten verkopen, dat leek een groter aandeel van de business zelfs. 

 

Heb een mooie silvertip op de kop getikt, en daarnaast van Extro Cosmesi de Via Roma 14 die ik erg goed vond ruiken. 

 

Zal snel even wat foto's van de winkel en de kwast uploaden!

 • I like it 6
Link to comment
Share on other sites

Stonden maar enkele kwasten in de etalage en op de toonbank, maar kwamen vervolgens nog vele opties van "achter" toen ik interesse toonde. Verschillende type greepjes en verschillende haren: varken, paard, pure badger, silvertip en manchurian. Hij had ook nog een mix van paard en silvertip. Geen syntheten gezien. 

 

Op de foto linksvoor zijn de greepjes in groen, paars en amber in het nieuwe model uitgevoerd, wat ronder van vorm. Kleuren vond ik mooi, maar de vorm wat minder. Dus voor een klassieker model gegaan. Nog wat getwijfeld tussen de blauwe met goudkleurige ring en de variant die ik uiteindelijk meegenomen heb. 

 • I like it 4
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

@koenfucius

oh jammer, ik had een paar goede reviews gelezen maar nu begin ik te twijfelen.

yaqi heb ik al een en de ApShaveCo Synbad men lange handvat vind ik echt lelijk, misschien is de Razorock 400 plissoft ook een optie.

 

ps: net op de website van ApShaveCo gekeken (niet op Etsy) en er zijn meer handvaten beschikbaar 

bedankt 👍

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.