Jump to content

Het scuttle draadje


Dali

Recommended Posts

Ik mis een draadje over de scuttle (bij scheerwaren staan alle voorwerpen opgenoemd zoals krabbers, mesjes, kwasten, zepen maar ik mis daar de overige accessories zoals zeepbakjes, scuttles etc. ). 

 

Ik heb geen Nederlandse vertaling voor scuttle. Het gaat om een zeepkom met daaronder een reservoir voor heet water zodat de zeep warm blijft. Momenteel heb ik een scheerkom van Muhle (https://www.haarshopbenemonte.nl/muhle-scheerkom-wit-porselein.html ) die prima bevalt. Als ik m gebruik doe ik er vaak heet water in en zet er mijn kwast in. Daardoor wordt de scheerkom warm/heet en blijft de zeep langer warm. 

 

Bekend is natuurlijk de antieke scuttles die je nu ook nog steeds nieuw kunt kopen, bijv die hieronder. Behalve dat ik deze esthetisch niet mooi vind kwam ik erachter dat je de zeep bovenin hoort te leggen en die plek dus niet bedoeld is om je kwast in TOBS te dopen en in de scuttle tot schuim op te kloppen. 

 

vulfix-scuttle.jpg

 

Via Pinterest kwam ik ooit de G20 Scuttle tegen. Die vind ik persoonlijk erg mooi qua verhoudingen etc. maar moet uit Amerika komen. Zie hier: https://www.georgetownpottery.com/product/SHAV0002.html

 

Toen ik van de week nog eens zocht op scuttles kwam ik vergelijkbare scuttle tegen qua uiterlijk (die door meerdere merken gevoerd wordt en ook op AliExpress is te vinden). (https://www.amazon.nl/QSHAVE-Shaving-Scuttle-Mok-handgemaakte/dp/B0787TRVXX?th=1  ) 

 

Iemand ervaring met deze scuttle en hoe een scuttle überhaupt bevalt?

 

51mYIhiwoQL._AC_.jpg

 

 

 

 

  • I like it 1
  • Thanks! 1
Link to comment
Share on other sites

Ik heb die Qshave en werkt prima. Warm water erin stop erop en dan kan je goed kloppen. Het spul is groot genoeg om met een grote kwast (30mm) in te roeren en kloppen.

Als je iets esthetisch verantwoord wil dan is MKeramiek te overwegen. Hij staat bij de winkels hier in het forum en heft een winkel op etsy. Verder verkoopt scheersalon ook een aardige scuttle. Ik vind ze vooral in de winter erg prettig: overbodige luxe dat toch zeer plezierig aanvoelt....

Link to comment
Share on other sites

Goede tips, dank! Ik zie overigens op Amazon naast positieve ook heel recente negatieve recensies. Dat er barsten inkomen door de hitte, de stop te klein is en in de scuttle valt etc. 

Link to comment
Share on other sites

Heb verschillende scuttles van Dirty Bird Pottery (USA) gehad. Dat warme scheerschuim vind ik niks. Bovendien bemerkte ik dat het schuim ook vaak te snel opdroogde in de kom, waardoor het niet meer lekker te gebruiken was. Waar ik wel fan van ben zijn de scheerkommen van Captain's Choice. Gewoon top.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de scuttle van SchwarzWeiss Keramik. Met gewoon warm water uit de kraan wordt de scuttle niet warm genoeg om het schuim ook op temperatuur te krijgen.

Daarom vul ik de scuttle nu eerst met warm water uit de kraan en dat vervang ik dan na een paar minuten door water dat net  van de kook af is.

Dan wordt het schuim wel warm.  Al met al een boel gedoe. Mogelijk dat ik er in de winter als het wat kouder is meer plezier aan beleef.

 

IMG_20210607_192209948_HDR.jpg

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.