Jump to content

iKon Razors


iwan073

Recommended Posts

Ik ben erg gecharmeerd van het uiterlijk van die iKon scheermessen.

Ik zag dat shaveandmore.com er een aantal in het assortiment heeft en ik had graag van jullie gehoord wat jullie weten over deze messen. Bijvoorbeeld of ze mild zijn, of juist agressief.

 

Zo vraag ik me bijvoorbeeld ook af wat het verschil is tussen de Shave Craft 101 en de IKON Oss?

 

En de iKon Deluxe en de iKon Deluxe Open Comb.

Hoe mild is de Deluxe en hoe agressief is de OC?

 

Eigenlijk ben ik alleen nieuwsgierig naar deze vier.

Link to comment
Share on other sites

En de iKon Deluxe en de iKon Deluxe Open Comb.

Hoe mild is de Deluxe en hoe agressief is de OC?

 

Ik heb geen ervaring met Ikon, maar de "gewone" Deluxe schijnt aardig agressief te zijn. De Deluxe Open Comb is milder.

Link to comment
Share on other sites

Voor een beschrijving van de ervaringen met een Shave Craft 101 zou ik eens kijken naar de beoordelingen van de testers die Shave and More mogelijk maakte. Een mild goed scheermes.

 

De OC is ook mild wat je inderdaad niet zo snel zou verwachten, tot zover m'n ervaring met iKon (heb ook nog de slant gehad maar die lag me niet zo).

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de OSS, beide deluxe'n en de slant.

 

De OC is betrekkelijk mild, maar voelt voor mijn gevoel wat ruiger doordat de tanden niet afgerond zijn. Dat doet verder niets (het krast niet), maar het voelt minder mild. De SB is inderdaad een stuk agressiever, maar ik kan me er consequent goed mee scheren, iets wat met de Muehle R41 niet het geval is.

 

Ik zou zeggen dat de OSS SB gelijk is aan de AS-D1 en de OC zijde gelijk is aan de deluxe OC. De OC is minder mild dat de Feather.

Link to comment
Share on other sites

Die OC voelt niet vervelend aan door die niet afgeronde tanden?

Nee helemaal niet, je voelt hem over je huid gaan maar je voelt amper dat er een mesje inzit, die gematteerde afwerking glijdt verbazingwekkend glad over de huid.

Van al mijn krabbers (Ikon OC Deluxe, Merkur HD, Fatip, Gillette fatboy, Gillette Aristocrat adustable, Gillette Rocket HD en nog wat anderen) scheert deze het mildste en tevens het gladste (!) en door de open kam maakt het niet uit of je gister nog geschoren hebt of vorige week voor het laatst, het gaat er doorheen en laat geen irritatie na.

Het klinkt bijna als reclame maar sinds ik hem heb heb ik geen andere krabber meer aangeraakt en slechts 1X een open mes gebruikt hoewel dat wel weer zal veranderen als ik het Bakkus barbiersmes ontvangen heb.

De OSS en Shavecraft heb ik geen ervaring mee maar de open kam kant van de OSS zou hetzelfde moeten zijn als de open kam deluxe maar persoonlijk ben ik niet zo van de twee verschillende kanten op één krabber.

Link to comment
Share on other sites

Tsja, goedkoop is het niet en daarom was ik blij dat ik er één kon overnemen hier op het forum voor een mooie prijs.

Het is wel een investering voor het leven (en volgende generaties) dat dan weer wel, of in ieder geval totdat RAD weer zijn lelijke kop opsteekt....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.