Jump to content

Ook maar even voorstellen.


bprosman

Recommended Posts

Mijn naam is Bram, 48 jaar en heb me eigenlijk tot een jaar of 10 geleden altijd electrisch geschoren. Dat kon namelijk in de file ;) . De reden dat ik overgestapt ben op "nat scheren" zit hem voornamelijk in de "gemakzucht" dat ik het dan maar om de anderste dag hoef te doen (alhoewel qua tijd vraag ik me af of het iets uitmaakt) en in de weekeinden vaak oversla. Maar ook wel een beetje om dat ik het wel iets vind hebben t.o.v. elektrisch scheren. Elektrisch nat scheren heb ik me niet aan gewaagt dat vind ik nog steeds een beetje "vloeken in de kerk".

 

Tijdens de afgelopen jaren van alles geprobeerd waarbij de duurdere systemen (Gilette, Wilkinson) eigenlijk wel goed bevielen maar de prijs wat minder. De systemen van Aldi en Lidl "gingen wel" alhoewel de laatste maanden lijkt het of de mesjes van vooral Lidl steeds botter worden. Een scheerbeurt op Maandagochtend (na 3 dagen) lukt zelfs met een nieuwe mesje bijna niet vooral op de bovenlip. Ook mijn zoon (16) klaagt hierover.

 

Hier eens wat rondgekeken , rondgelezen en gisteravond maar besloten het volgende te bestellen bij Barbiere :

 

Scheermesjes Polsilver Super Iridium

Scheermesjes Elios

Scheermesjes Feather

Scheermes Pearl TP SSH02S

En voor alle zekerheid ;)

Aluin Blok

 

Dus ik ben benieuwd of het lukt , en vooral bevalt en in hoeverre het een 'bloedbad' wordt. Met een scheersysteem uit de winkel snijd ik me eigenlijk nooit. Ook niet met de m.i. relatief "botte krabbertjes" die ik in de vakantie wel eens kocht (20 in een zak van Gilette of zo).

 

Qua scheerschuim gebruik ik Vergulde Hand en wat after-shave betreft van alles en kan er wat mij betreft geen alcohol genoeg in zitten. "Creme" achtigen zijn aan mij niet besteed, vind ze niet prettig. Het moet een beetje het "Croma effect" geven - "Schroeit het vlees meteen dicht".

 

Zover een beetje mijn introductie.

 

Groeten, Bram

Link to comment
Share on other sites

Welkom,

 

Gewoon even met de safety experimenteren, ik begon met een wilkinson van 3.65 en dat ding was zo agressief en had totaal geen balans. Gezien je ene pearl pakt moet het echter wel goed komen!

 

Op de lange duur is het misschien netjes om zelf met zeep wat schuim te maken, ik weet niet hoelang men met een spuitbus doet maar ik vermoed dat men met zeep iets langer kan doen. Maar dit zijn slechts vermoedens.

Link to comment
Share on other sites

Allemaal bedankt voor het warme welkom. Zie net in mijn mail dat ik hoogstwaarschijnlijk a.s. Dinsdag kan gaan experimenteren.

 

@Snowmiss

Inderdaad is er op het stuk asfalt waar ik dagelijks rijdt zo goed als geen file meer en heeft de moderne techniek er voor gezorgd dat je ook niet iedere dag meer naar een kantoor hoeft maar ook (2 dagen in de week) vanuit thuis kunt werken.

 

@Meemai

Op de lange duur is het misschien netjes om zelf met zeep wat schuim te maken

De scheerzeep die ik op dit moment gebruik is al een "blok" van "De Vergulde Hand".

 

Groeten, Bram

Link to comment
Share on other sites

Het schijnt dat sommige mensen irritatie krijgen van De Vergulde Hand zeep (al vraag ik me af van welk ingrediënt), maar het is prima zeep wanneer je daar geen last van hebt.

 

Scheren met een krabber stelt niets voor, zolang je maar geen druk zet, en zorgt dat het mesje niet over je huid schraapt.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb jaren geschoren (15 jaar) met vergulde hand harde zeep. Prima zeep. Enige is dat hij erg uitdroogt. Heb nu andere zepen. Verschillende en die hebbend at allemaal niet. Prijs is niet belangrijk want je doet zo lang met een harde zeep.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.