Jump to content

De Blue Tip


Blue Tip

Recommended Posts

Hoi allemaal.

 

Leuk om een Nederlands forum te ontdekken naast buitenlandse zoals Badger&Blade!

 

Ik scheer mij ongeveer een jaar met een Merkur 23c en ik heb een paar dagen geleden een vintage Gilette gekocht. Ik was er zo benieuwd naar. Het is een Blue Tip en is cosmetisch in een redelijke staat, maar technisch is hij nog zoals hij uit de fabriek kwam in 1956. Scheert zeer fijn en licht door zijn aluminium handvat, past goed bij mijn gevoelige huid. Het heeft ook wat mijn interesse gewekt voor andere classics, bijvoorbeeld andere Super Speeds.

 

Iemand anders ervaring met de Blue Tip?6a3e4ate.jpg

Link to comment
Share on other sites

Welkom hier!

 

Bij mijn weten is de Blue tip het mildste mes van alle SuperSpeeds. Ze liggen aardig op volgorde op de foto; de flair tip komt daarna, dan de red tip en tot slot de black tip. Die is het meest agressief.

Een 40's superspeed komt geloof ik (bij mijn beste weten) tussen de red tip en black tip in, maar pin me daar niet op vast aub!

Link to comment
Share on other sites

Welkom Bue Tip!

Ik vond de blue tip te mild naar mijn smaak, maar het zijn uitstekende krabbers!

Een black tip heb ik nog nooit geprobeerd, deze zijn van begin jaren 50. Deze werd opgevolgd door de algemeen bekende flare tip super speed (niet Flair). De Red Tip wordt als agressief neergezet, maar dat moet je relatief zien. Zo agressief vind ik ze helemaal niet, wel efficient.

Link to comment
Share on other sites

Ja klopt, ik heb alleen de Blue Tip in bezit (helaas) Ik vind het heel bijzonder dat iets dat in 1956 is gemaakt het nog steeds doet. Voor een verzamelaar zal mijn Blue Tip geen waarde hebben gezien de cosmetische staat waarin hij verkeert, maar dat doet niks af aan het feit dat het bijzonder is zo'n oud instrument te bezitten. Ben bijvoorbeeld erg benieuwd hoeveel eigenaars hij heeft gehad tot nu toe.

Link to comment
Share on other sites

Zal de mildheid komen door het aluminium handvat of een kleinere blade gap? Of beide. Naar mijn weten zijn ze qua kop hetzelfde. Hij is inderdaad milder dan mijn 23c en die wordt al gezien als mild. Wat ik een groot voordeel vind boven mijn 23c is dat blade alignment meteen goed is met de blue tip. Met de 23c moet ik pielen en prutsen totdat het mesje er recht in zit en dan draai ik hem vast.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.