Jump to content

Stirling Scotts Pine Sheep Shave Soap


pjdevos

Recommended Posts

Vorige week 2 pucks Stirling binnen gekregen, waaronder de Scotts Pine. Een stevige dennegeur begroet me als ik de puck uitpak. De zeep is vrij zacht, dus ik druk hem in een blikje. De geur is zo sterk dat ik wel twijfel of ik een goede keuze heb gemaakt. De Coniferous ruikt veel meer afgerond. Nou ja vandaag dus gebruikt. Ik had op B&B gelezen dat het een zeep is waarbij de hoeveelheid water echt van grote invloed is, daarom een aantal testlathers gemaakt. Inderdaad, het luistert erg nauw, teveel water geeft een erg luchtig schuim. Beginnen met weinig water werkt prima. Uiteindelijk blijkt het met een das ook beter te gaan dan met een varken. Ook het opschuimen kost veel tijd en werk, maar je voelt duidelijk dat het wat begint te worden. Geslagen room. Ik heb er geen foto's van gemaakt, maar het zag eruit als lather porn. Een minuutje laden en een 2 minuten opschuimen geeft bergen mooi schuim, wat ook lekker aan de kwast blijft hangen.

 

De geur wordt in het schuim absoluut getemd. Het wordt veel meer de geur die je ruikt als je in het bos loopt en dat vind ik nou juist lekker, het is er wel maar het slaat je niet in je gezicht. Het opbrengen van het schuim voelt als het verven met dikke latex, dikker dan andere schuimen. Deze valt dus wel op. Geschoren met een no name RVS 6/8 straight. In drie passes en touch ups DFS. Ik voelde het mes wel, maar mijn huid voelt prima na het scheren. Geen sneetjes, niets. Dit keer eens geen lotion o.i.d. maar gelijk Pino Silvestre. Het brandt een beetje, maar daarna een prima post shave gevoel.

 

Ja , een lekker zeep, die wel wat moeite kost om er iets van te maken, maar dan heb je ook wat. Ook een lekkere bosgeur. Ik moet deze vaker gaan gebruiken. De maker raadt aan de zeep in een bowl te gebruiken en op de zeep op te schuimen. Dat heb ik dus niet gedaan en het werkt prima.

 

De zeep bevat de volgende ingredienten: Mutton Tallow, Castor Oil, Distilled Water, Stearic Acid, Lye, Vegetable Glycerin, Almond Oil, Shea Butter, Lanolin, Coconut Milk, Essential Oil, Bentonite Clay and/or French Clay, and/or Kaolin Clay, Sodium Lactate.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.