Jump to content

Merkur 37C, Parker 55SL of ATT S1


JvdK
 Share

Recommended Posts

Ik zie momenteel veel slants voorbij komen met hele goede recensies.  Van de Merkur weet je dat dit een uitermate beproefd en betrouwbaar concept is met goede recensies. Daarnaast is (in een vrijwel gelijke prijsklasse) een relatief nieuwere Parker semi-slant gekomen met goede recensies. Dit maakt de keuze lastig. Heeft de semi-slant van Parker voordeel gehad van de technische vooruitgang, of Is dit verwaarloosbaar. Een veel duurdere ATT S1 krijgt ook hele goede recenties maar daarvan vraag ik me af of de prestaties de veel hogere prijs rechtvaardigen (buiten het feit dat de ATT S1 van Stainless Steel is)?
 

vraag is; welke van deze 3 slants scheert beter en waarom?

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ik heb de Merkur 37C slant en de Parker 55SL semi slant. Beide scheren efficiënt en comfortabel. Het verschil tussen die twee is dat de Merkur iets milder scheert dan de Parker, de Parker scheert iets ruwer en heeft ook een langere greep. Twee heel fijne krabbers. De ATT heb ik niet dus kan ik niet mee vergelijken.

FC8164B3-5AD4-49B6-A3C8-7F24165241E2.jpeg

1D825F2A-E573-425A-A87E-2FED102914A8.jpeg

19C61154-88AD-4A30-8AFA-185BF8CC901B.jpeg

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ik volg dit draadje ook even, erg interessant. Ben namelijk nu al aan het nadenken over een volgend mes, maar zal daar nog een apart topic over starten: slanted, open kam of instelbaar... gevoelsmatig neig ik naar een slanted mes

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.