Jump to content

Welke DE mesjes waren hier goed te krijgen in de jaren 70


meemai

Recommended Posts

Hallo scheervrienden,

 

Na lang dubben is de safety toch weer waardevoller voor mij geworden dan mijn open messen. Dit omdat mijn opa een safety gebruikte, nu zat ik wat te dubben over welke mesjes hij gebruikt moet hebben, mijn moeder weet het niet. Maar ik weet zeker als ik wat plaatjes kan verzamelen dat mijn moeder het een of het ander weer herkent.

 

Wat ik dus wilde weten en dan moet ik vooral de members hier aankijken die wat ouder zijn of jongere member met een vader die natscheert met een safety. Maar welke DE mesjes waren goed te krijgen in de jaren 70 met goed te krijgen bedoel ik, geen speciaal soort mesjes die je bij een turk of zoiets haalde. Maar gewoon mesjes die kruidvat of zo had. Of misschien een drogist in de buurt.

 

Bedankt voor jullie moeite!

 

Belgen mogen ook mee doen trouwens, want mijn opa woonde net als ik erg vlak bij de grens.

 

 

Edit: had eerst jaren 80-90 maar het gaat hier om jaren 70 slordige fout van mij.

Link to comment
Share on other sites

Er was volgens mij nog geen Kruidvat in de jaren '70. Schick mesjes waren er bij de drogist in ons dorp, dat weet ik zeker.

 

Hmm ja dat zijn geen DE's, volgens mijn moeder gebruikte hij een krabber zoals ik die heb. Wel bedankt voor het meedenken hopelijk kan iemand helpen en ja de kruidvat zal wel niet bestaan hebben. Daar had ik niet bij nagedacht,

 

Oh sorry mijn fout ik dacht gelijk aan de injectors.

Link to comment
Share on other sites

Schick maakte DE mesjes, dat weet ik 100% zeker aangezien ik hier een aantal pakjes vintage dispensers heb liggen.

Gillette uiteraard en Wilkinson, die maakten destijds ook krabbers.

 

[edit]DoubleB was me voor :D

Link to comment
Share on other sites

Schick en Wilkinson heb ik bij m'n opa ook gezien, maar foto's van de verpakking is moeilijk, die zal in die tijd wellicht verschillend zijn geweest en toen was fotografie nog iets weggelegd voor de enkeling.

Link to comment
Share on other sites

In die jaren kochten de mannen bij ons op het platteland hun Gillette en Wilkinson mesjes bij de plaatselijke kruidenier (of eigenlijk lieten ze dat doen door hun vrouwen:)) Andere merken kan ik me zo niet herinneren.

Link to comment
Share on other sites

Hier heb ik meerdere verpakkingen van, erg smoothe mesjes en ze gaan nog lang mee ook. Wanneer deze precies gefabriceerd zijn weet ik niet. Sixties of seventies lijkt me, gezien de stijl. In ieder geval voor de komst van barcodes.

be3unaty.jpg

Link to comment
Share on other sites

Schicks waren zeker verkrijgbaar aangezien er een fabriek in Amsterdam stond die ze maakte. Als ik nu nog Schick Platinums uit Nederland tegenkom doe ik zeker een bod en heb er zeker zo'n 100 liggen. Niet spectaculair maar een zeer prettig en scherp mesje.

Link to comment
Share on other sites

De hoogste prijs die ik tot nu toe betaald heb voor de Platinums is €1,25/10 mesjes zonder verzendkosten. Daar moet het ook wel ongeveer bij blijven wat mij betreft; die Platinums zijn fijne mesjes maar NOS-mesjes krijgen vaak (onterecht) een soort mythische status met bijbehorende prijzen maar dat heeft meer te maken met 'hard to get' dan met de waarde in vergelijking met nog bestaande productie mesjes.

Link to comment
Share on other sites

Ik geloof dat ik 5 euro betaald heb voor 3 pakjes van 5 en 2 pakjes van 10 stuks. Maar je hebt gelijk hoor, net als bepaalde vintage zepen worden veel NOS mesjes de hemel in gehyped. Soms terecht, soms onterecht.

Ik ben bijvoorbeeld erg blij met mijn ongeveer 250 stuks Gillette Bleue Extra NOS. Maar die stammen niet uit de seventies maar uit de nineties.

Link to comment
Share on other sites

Als ik het goed heb is dat nog inclusief verzendkosten ook. Het is wel een gok hoor, oude mesjes. Met een beetje pech zijn ze niet goed bewaard en zijn ze onbruikbaar. Maar met deze mesjes is gelukkig niks mis.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.