Jump to content

Klassiek scheren


JvdK
 Share

Recommended Posts

Goedemiddag,

 

Ik ben Johan en kom uit Zeist. Na jaren van nat scheren met de Gilette Fusion had ik me begin dit jaar voorgenomen over te gaan op een krabbertje. Ik was toch toe aan een nieuwe scheerkwast en kon gelijk een krabbertje erbij bestellen. Het werd een RazorRock scheerkwast (silvertip plisoft) en ee Merkur 23C safety razor. Samen met een TOBS Jermyn Street scheercreme en Derby mesjes werd het gelijk een leuk pakketje. De volgende dag de scheerkwast eerst gewassen en daarna alles maar gelijk uitgeprobeerd met het bijgevoegde Merkur DE mesje. Het resultaat was geweldig. Voorzichtig met mes zonder druk tussen twee vingers geschoren met en tegen de haren. Super glad, geen sneetjes maatwerk wat razor burn. Er valt dus nog genoeg te leren.

 

Na wat op het forum te hebben gesnuffeld heb ik besloten om lid te worden. Het lijkt me een leuke community waar ik graag deel van wil worden.

 

  • I like it 3
Link to comment
Share on other sites

Welkom, misschien kun je wat met de uitgebreide informatie over scheermesjes doen die op dit forum beschikbaar is:

De Derby mesjes worden niet door iedereen gewaardeerd. Maar dat is een kwestie van zelf proberen! Heb ze zelf ook een tijd gebruikt.

Succes met de ontdekkingstocht op scheergebied!

Link to comment
Share on other sites

Bartmen schreef 19 minuten geleden:

hachelen 

Heb even betekenis opgezocht: Hachelen betekent eten. Lijkt me niet zo lekker, scheermesjes eten! Maar ik denk dat je bedoelt dat ze wel bruikbaar zijn. 

Ben ik het wel mee eens. Maar het is wel raadzaam om ook eens andere te proberen. De lijst van Harkos kan dan een hulpmiddel zijn om een keuze te doen!

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.