Jump to content

Groeten uit Gendt


Britva
 Share

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Zoals de titel doet vermoeden ben ik dus woonachtig in het Gelderse Gendt.

 

Lang gelden tijdens de pubertijd ben ik begonnen met de Gillette Sensor Excel en een spuitbus schuim van hetzelfde merk. Dat was nou eenmaal het beste wat er te krijgen was (dacht ik toen)

De nieuwigheid en het stoere gevoel van het kunnen scheren van het beetje gezichtsbeharing dat ik toen had was snel over en het werd al gauw een klus in plaats van een leuke activiteit.

 

Toen al vlug overgestapt op een Philishave om er maar zo snel mogelijk vanaf te zijn. Alleen heb ik daarmee nooit een heel goed resultaat weten te behalen. De Braun die ik later kocht was al niet veel beter.

Dus toch maar weer terug naar de Gillette en geupgrade naar de Mach 3 en later de Fusion. De Scheerschuim heb ik maar gelaten voor wat het was en ergens online een scheercreme van TOBS gekocht en een scheerkwast van dassenhaar. Ondertussen had ik ook een baardtrimmer aangeschaft en liep ik meestal met een (stoppel)baard rond. Het heeft dan ook een hele tijd geduurd voordat het potje scheercreme op was

 

Op de desbetreffende site viel mijn oog ook de krabbertjes. Omdat ik toch benieuwd was of dat iets voor mij was heb ik een Merkur 38c gekocht. Voornamelijk vanwege het gewicht en de langere steel. Dat leek mijn wel fijn. Een aantal verschillende mesjes erbij besteld om te kijken welke het beste voor mij geschikt zou zijn. Blijkbaar geen enkele want na een paar moeizame scheerbeurten en standaard bloedend gezicht heb ik er al snel de brui aan gegeven.

 

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en besloot ik om een nieuwe poging te wagen. Op Youtube een groot aantal scheerfilmpjes gekeken van verschillende gebruikers om wat kennis op te doen. Wederom heb ik een aantal mesjes besteld om uit te proberen. De eerste keer ging verrassend goed. Niet superglad maar toch was ik niet ontevreden. Wel wat wondjes hier en daar en wat uitslag op mijn nek wat na een paar uur was weggetrokken. De tweede scheerbeurt ging al beter maar ook nu weer een beetje uitslag. Omdat ik me steeds meer verdiepte in het scheren met een krabbertje besloot ik dat 1 scheermes niet genoeg was. Daarom heb ik sinds kort ook een Razorock Baby Smooth in mijn bezit. Voor een beginneling zoals ik leek me dat een betere keus. En tot nu toe is dat ook zo gebleken. Wondjes heb ik zelden en uitslag al helemaal niet meer. Hoeveel dat te maken heeft met de scheermes, of met mijn huid die gewend raakt aan het om de dag scheren durf ik niet te zeggen. Op termijn ben ik van plan om  nog een paar scheermessen te kopen, maar niet voordat ik eerst een hele rits aan mesjes heb uitgeprobeerd in de Razorock. Van de (nu nog 12 , binnenkort meer) merken die ik in huis heb heb ik er 3 van gebruikt. De Wilkinson is me het minst goed bevallen, de Perma Sharp net iets meer dan de Bolzano. Mijn collectie cremes en zepen zal de komende tijd uitgebreid gaan worden.

 

Mijn huidige setup is als volgt:

Merkur 38C

Razorock Baby Smooth

Muhle dassenhaar scheerkwast

Proraso groen pre shave

TOBS scheercreme Almond en Jermyn Street

TOBS aftershave Sandelwood en Jermyn Street

Palmolive acheercreme

Speick scheercreme en aftershave

 

Sommige artikelen heb ik al jaren in mijn bezit terwijl ik andere deze maand heb aangeschaft. De Palmolive en Speick vandaag pas

 

Wensenlijst voor op korte en langere termijn:

 

Proefpakket van 50 verschillende mesjes op Amazon

Goodfellas Smile scheerkom

Rockwell 6C

Proraso rood en groen de gehele serie

Verschillende T&H en TOBS scheercremes

 

Wellicht niet de meest bondige introductie ooit, maar ik wilde mijn scheergeschiedenis zo duidelijk mogelijk delen. Ik hoop hier nog veel te kunnen leren en ervaringen uit te wisselen

 

 

 

 

 

  • I like it 3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.