Jump to content

scheer comfort antieke Gillette


Rudi
 Share

Recommended Posts

Ik zie op marktplaats wel eens oude/antieke Gillette krabbertjes voorbij komen, en merk dat ik die best leuk vind. Nu vraag ik me af hoe die apparaten scheren in vergelijking met wat we nu hebben. Ik ben erg blij met m'n Muhle R41, heb logisch gezien geen reden om een andere te kopen. Ik vind zo'n antieke Gillette open kam wel leuk als reis mesje.

 

Nu zie ik hier ook regelmatig foto's voorbij komen van dit soort oudere krabbers en vroeg me af of iemand me kan bijpraten over het scheercomfort ervan.

Link to comment
Share on other sites

Die oudjes doen het minstens zo goed als moderne krabbers. Uiteraard zitten er verschillen tussen de talloze modellen maar als je je een beetje verdiept en een niet te agressief model uitzoekt kun je daar heel veel scheerplezier aan beleven. Merwtje verkoopt hier ook regelmatig oude krabbers tegen erg nette prijzen. 

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ik heb een aantal ouder Gillettes. De Gillettes Tech vind ik persoonlijk niet zo prettig. De Slim Adjustable en de Aristocrat daarentegen scheren geweldig. Ik denk niet dat de nieuwere krabbers per se beter zijn dan de antieke krabbers.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor de reacties, ga er dus zeker verder naar kijken. Zijn ze over het algemeen nog redelijk “schoon” te krijgen? De zwarte ouderdomsvlekken er af bedoel ik dan voornamelijk.

Link to comment
Share on other sites

Zwarte vlekken op oude verzilverde krabbers krijg je vrijwel altijd weg. Bij andere afwerkingen kan dat variëren. In het slechtste geval kun je altijd nog de krabber laten voorzien van een nieuwe metaallaag, oftewel replaten 

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.