Jump to content

Schick Injectors


koenfucius
 Share

Recommended Posts

Ik merkte dat er niet echt een aparte post is over injector krabbers

 

Nu ben ik geenszins een specialist terzake.  Ik verwijs dan ook naar de echte experts.  Hier is een draadje in het Engels met een erg goed overzicht van de verschillende modellen

https://www.razors.click/safetyrazors.net/SchickTech/

Mede-forumleden kunnen ongetwijfeld nog verdere informatie en plaatjes toevoegen

 

Voor mensen die variatie willen brengen in hun scheerbeurten lijken dergelijke krabbers mij een aanrader.  Ze kosten gewoonlijk erg weinig en scheren prettig.

 

Wat je moet weten is dat de krabber speciale mesjes vereist die je o.a. bij connaught kan kopen (https://connaughtshaving.com/injectorblades.html).

Ik heb nog iets liever de Schick Injector mesjes (o.a. hier te krijgen https://www.dutchshavingshop.nl/product/203178/schick-injector-scheermesjes-10-stuks-injector-blades-10-pieces)

Daarnaast moet er altijd een mesje in de krabber zitten (vandaar ook mijn voorkeur voor de hydromagic, die toch iets beter toelaat om alles goed af te spoelen - er zit een klein hendeltje onder de kop die het mesje iets losser maakt).  Nieuwe mesjes worden met de "injector" ingebracht.  Alles wijst zich zelf uit, maar er zijn ook filmpjes op joetjoeb.

 

Een plaat van zo'n injector:

 

image.thumb.jpeg.e250962064a9c0d83c46974790de04fd.jpeg

Ik heb zelf hier op de markt een Schick I500 Hydromagic gekocht.  Dit is een uiterst comfortabele krabber en behoorlijk efficiënt.  Als ik een beroerde scheerbeurt heb gehad na experimenten met één of andere nieuwe krabber of gewoon als mijn huid wat gevoelig is, komt de dag nadien de Schick I Hydromagic aan bod.  Ik heb ook een nogal prominent reukorgaan en de Schick ligt altijd klaar om zo nodig wat bij te werken onder de neus als een gewone krabber er niet echt goed bijkan.

 

Een plaatje van de Schick I500 (met mijn excuses voor de slechte plaatjes; enkel een GSM-camera)

image.thumb.jpeg.8480379a7b90e0fb2b02055d516c20b6.jpeg 

Eén van de absolute specialisten inzake injector krabbers (Andreas/Riverrun, actief op diverse scheerfora) geeft aan dat hij de Eversharp Fashion Razor (of Schick H1) één van de allerbeste krabbers vindt (link hier https://www.razors.click/razors/SchickH1/).  Ik dus op zoek naar zo'n krabber.  Met enig geduld geen probleem om zoiets te vinden op ebay - kost erg weinig (10€ of zo), alleen de verzendingskosten uit de VSA doen wel pijn.  Mijn eerste poging was een drama - ik slaagde er niet in om het mesje goed recht te krijgen.  Op zoek dus naar een ander exemplaar.  Gisteren binnengekomen.

Blijkbaar niet helemaal goed mijn huiswerk gemaakt - het gaat om een Schick type H2 "the Deb" ladies fashion razor. 

Vanmorgen mee geschoren - mja, te doen, maar ik prefereer mijn gewone schick I500 Hydromagic.

Wel valt nog af te wachten wat dit geeft als mijn Twin injector mesjes eindelijk aankomen (2 maanden onderweg uit Japan, hmm, twijfel of ze ooit nog wel aankomen). 

 

Nog enkele plaatjes

image.thumb.jpeg.a1b274c26f90b572de4aacf0a913cbd4.jpegimage.thumb.jpeg.87b40826ba686046744264563300877d.jpegimage.thumb.jpeg.968f9d2d597d03632ffabaed6f16af5b.jpeg

 

Klik om bestanden te kiezen

 • I like it 9
Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Wat zijn de voordelen van zo’n injector single edge krabber t.o.v. een DE krabber? En hoe gemakkelijk zijn de mesjes hier nog te krijgen? Op de een of andere manier hebben ze wel wat?

 

En zijn er ook andere single edge krabbers, die geen injector nodig hebben? Dan bedoel ik geen shavette type mes.

Link to comment
Share on other sites

@beepee1972 het is iets anders en brengt nog meer variatie in de scheerbeurten.  Ondertussen heb ik ook een Schick G1, agressiever dan de Schick I500

Bijgevoegde foto is van de verkoper - heb zelf nog geen foto genomen. En ook nog een Schick L (NOS) - alweer foto van de verkoper.

Dus je kan wel zeggen dat ik toch wel fan ben.

De mesjes zijn vlot te krijgen via Connaught, ebay of Rakuten - wel net iets minder courant dan  de gewone DE mesjes

 

Andere single edge krabbers die geen injector nodig hebben, dan kom je vooral bij de "artist club" krabbers uit, zoals Cobra Classic, Asylum Rx, Enoch, Hiram, King Cobra, enz.

schickG1.jpg

schickL.jpg

 • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Ik ben het eens met Koen, ik bezit er meerdere, de 500, L versie, instelbare heb zelfs de PAL injector. De fijnste vindt ik persoonlijk de L versie met het Personna mesje.  De mesjes zijn makkelijk verkrijgbaar bij bv connaughtshaving. 

 • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

ander merk, maar waarschijnlijk vergelijkbaar (is echter nog niet aan bod gekomen - ik heb misschien toch wel wat te veel krabbers?). 

Een Pal Injectomatic - ziet er enigszins psychedelisch uit met het paarse kleurtje.  Hoewel hij er niet NOS uitziet, heeft hij wel nog een paar dummy mesje, dus niet uitgesloten dat hij nooit gebruikt is.

 

IMG_0390.JPG

IMG_0389.JPG

IMG_0391.JPG

IMG_0392.JPG

IMG_0393.JPG

IMG_0394.JPG

IMG_0395.JPG

IMG_0396.JPG

 • I like it 5
Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...
 • 2 weeks later...

Ik ben in ieder geval blij dt ik ermee begonnen ben. Scheer me nu sinds week exclusief met de Eversharp (Schick) I2 HydroMagic, met hetzelfde mesje, met zeer goed en comfortabel resultaat. Bevalt zelfs zo goed dat ik er nog een type J en een Hawk v2 bij heb gekocht.

 • I like it 4
Link to comment
Share on other sites

1 uur terug, koenfucius zei:

@JJ. Mijn exemplaar is nog onderweg😉

Haha, benieuwd hoe die bevalt. Mij viel vooral het gewicht op. Of eigenlijk het gebrek daaraan 😉

En hij scheert niet echt subtiel vond ik, maar dan kan voor jou anders zijn natuurlijk. 

 • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.