Jump to content

Japanse waterstenen voor scheermes en keukenmes?


Frank
 Share

Recommended Posts

Frank schreef 2 minuten geleden:

Ik denk erover een stel combi Japanse waterstenen aan te schaffen. ( 600 +1000 en 4000 + 8000). Zou ik die voor zowel mijn scheermessen als mijn keukenmessen kunnen gebruiken?

 

Ligt eraan van welk merk, wat had je in gedachte ?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb in het verleden een Suehero 20k bij ze gekocht. De kombi stenen lijken mij prima, zelf zou ik ze echter niet gaan gebruiken voor scheermessen. De vraag of je dezelfde stenen voor je keukenmessen en scheermessen kon gebruiken kwam onlangs ook op een ander forum langs, ervaren slijpers beginnen er niet aan bleek toen uit de reacties. Dit omdat je dan elke keer dat de stenen voor keukenmessen gebruikt zijn de stenen moeten effenen voordat je er weer een scheermes mee kan slijpen. 

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Dat voel/zie je over het algemeen wel. Maar bij mij is dat zeker voor lagere grit stenen om de paar messen. Bij een finisher is dat veel minder nodig daar er veel minder slijtage is.

  • I like it 1
  • Thanks! 1
Link to comment
Share on other sites

Oké en dan vlakken met een Naniwa egaliseerblok? Daar lees ik ook weer over dat zo'n blok snel glad wordt en geen 'bite' meer heeft.

Zijn er nog andere opties om te vlakken ?  Een diamant plaat misschien?

Link to comment
Share on other sites

Ik gebruik mijn Naniwa stenen voor zowel mij  keukenmessen als scheermessen, en vlak ze na elke slijpbeurt even op mijn Atoma 400 werkt veel beter dan een egaliseer steen, die moet je namelijk ook weer vlakken met schuurpapier ofzo ik vond het in ieder geval niet goed werken

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Om een steen te vlakken gebruik ik een Atoma 400 diamantplaat, voor het schoonmaken van de oppervlaktes gebruik ik de egaliseerblokje van Naniwa voor elk gebruik van de stenen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.