Frank Posted August 12, 2019 Posted August 12, 2019 Ik denk erover een stel combi Japanse waterstenen aan te schaffen. ( 600 +1000 en 4000 + 8000). Zou ik die voor zowel mijn scheermessen als mijn keukenmessen kunnen gebruiken? 1
Tony Posted August 12, 2019 Posted August 12, 2019 Frank schreef 2 minuten geleden: Ik denk erover een stel combi Japanse waterstenen aan te schaffen. ( 600 +1000 en 4000 + 8000). Zou ik die voor zowel mijn scheermessen als mijn keukenmessen kunnen gebruiken? Ligt eraan van welk merk, wat had je in gedachte ?
Frank Posted August 12, 2019 Author Posted August 12, 2019 Kombischliefsteinen van japan-messer shop uit Duitsland. Schijnen erg hard te zijn en kunnen vergelijking met Naniwa en Shapton doorstaan.
Tony Posted August 12, 2019 Posted August 12, 2019 Ik heb in het verleden een Suehero 20k bij ze gekocht. De kombi stenen lijken mij prima, zelf zou ik ze echter niet gaan gebruiken voor scheermessen. De vraag of je dezelfde stenen voor je keukenmessen en scheermessen kon gebruiken kwam onlangs ook op een ander forum langs, ervaren slijpers beginnen er niet aan bleek toen uit de reacties. Dit omdat je dan elke keer dat de stenen voor keukenmessen gebruikt zijn de stenen moeten effenen voordat je er weer een scheermes mee kan slijpen. 2
IEDierckx Posted August 12, 2019 Posted August 12, 2019 @Tony Als je enkel scheermessen slijpt hoe vaak moet je dan je stenen effenen ?
Tony Posted August 12, 2019 Posted August 12, 2019 Dat voel/zie je over het algemeen wel. Maar bij mij is dat zeker voor lagere grit stenen om de paar messen. Bij een finisher is dat veel minder nodig daar er veel minder slijtage is. 1 1
Buffel Posted August 12, 2019 Posted August 12, 2019 Ik vlak ze voor elk mes even, ook om het oppervlak weer vers te maken.Zo klaar en je hoeft niet veel weg te spoelen 3
Frank Posted August 13, 2019 Author Posted August 13, 2019 Oké en dan vlakken met een Naniwa egaliseerblok? Daar lees ik ook weer over dat zo'n blok snel glad wordt en geen 'bite' meer heeft. Zijn er nog andere opties om te vlakken ? Een diamant plaat misschien?
Kamp Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 Ik gebruik mijn Naniwa stenen voor zowel mij keukenmessen als scheermessen, en vlak ze na elke slijpbeurt even op mijn Atoma 400 werkt veel beter dan een egaliseer steen, die moet je namelijk ook weer vlakken met schuurpapier ofzo ik vond het in ieder geval niet goed werken 1
Tony Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 Om een steen te vlakken gebruik ik een Atoma 400 diamantplaat, voor het schoonmaken van de oppervlaktes gebruik ik de egaliseerblokje van Naniwa voor elk gebruik van de stenen.
Frank Posted August 13, 2019 Author Posted August 13, 2019 @Kamp @Tony Bedankt voor de info ! Hier kan ik mee vooruit. 1
dulac66 Posted August 18, 2019 Posted August 18, 2019 Ik vlak ze voor elk mes even, ook om het oppervlak weer vers te maken.Zo klaar en je hoeft niet veel weg te spoelen Waarmee Eelco?Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Buffel Posted August 18, 2019 Posted August 18, 2019 Waarmee Eelco?Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met TapatalkAtoma 400 diamant plaat, werkt super. 3
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now