Jump to content

Afdrogen van het gereedschap


Anniedrew
 Share

Recommended Posts

Scherende collegae,

 

Na de korte ingebruikname van mijn Gamechanger 0.84P bleef er toch een vraag hangen wat betreft het onderhoud, specifiek het afdrogen na het scheren.

Drogen jullie ook het DE mesje zelf af na de scheerbeurt, of is dit niet nodig tussen de onderlinge scheerbeurten door?  Zelf vind ik dit nogal een link klusje en wil ik de handelingen met het mesje zelf tot een minimum beperken.

 

Ik ben benieuwd hoe jullie er mee omgaan en wat betreft jullie het minimum aan onderhoud na het scheren is.

Link to comment
Share on other sites

@Anniedrew, na elke scheerbeurt spoel ik met warm water mijn krabber af. Ik neem alle onderdelen uit elkaar en droog ze helemaal af, ook het mesje. Het is inderdaad zo dat dit met een goede focus moet gebeuren want een foutje is rap gemaakt. Die mesjes zijn scherp!

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ik heb geen idee hoe anderen het doen, maar ik ben lui, ik spoel de krabber af, draai hem half open, spoel nogmaals de kop, nu kan het water ook onder en boven het DE mesje komen, zodat alle zeepresten weg zijn (heet water). Daarna schud ik het geheel uit, en haal even de handdoek over het steeltje, en de kop, uit de buurt blijvend van het de mesje.

Een enkele keer neem ik het hele spul apart en maak ze allen schoon met tandenborstel, een drupje afwasmiddel, en een badje in een water azijn mengsel (5% azijn). Eens per jaar of zo iets. O ja, en natuurlijk de ultrasoon reiniger..

 

Ps ik adviseer niet dit met carbon staal mesjes te doen :-D 

Edited by WilcoRoos
  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.