Jump to content

Hallo allemaal


ndejng

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Niels en ik lees al enige tijd mee op het forum. Scheer mezelf sinds een kleine 2 maanden

afwisselend met een open scheermes of met een Merkur 23C. Qua open scheermes heb ik een Dovo diamant (nieuw) en een Ern (gebruikt).

Het klassiek scheren gaat steeds beter, al vind ik het nog lastig om de open scheermessen scherp te houden.

 

Wil binnenkort ook zelf gaan slijpen en ben me aan het orienteren om een steen aan te schaffen. Heb al de nodige nuttige info van het forum gehaald, dank aan alle posters hiervoor :) .

 

Denk hier zeker nog het nodige te kunnen leren!

 

Groeten Niels

Link to comment
Share on other sites

Welkom, net als het scheren vraagt ook het slijpen veel oefening voor je er echt goed in bent, maar het maakt ook deel uit van de charme van het hele gebeuren, als iedereen het zou kunnen van bij de eerste poging zou het toch een stuk van z'n aantrekkingskracht verliezen? Iets waar je moeite voor moet doen geeft mijn inziens meer voldoening.

 

Even ter zijde, jammer dat zo weinig mensen invullen waar ze ergens wonen, al zij het maar de regio. Reden waarom ik dit aankaart is dat vooral voor slijpen enzo je dan meteen ziet of iemand met kennis in je omgeving woont en je daar eventueel terecht zou kunnen voor een demo, het maakt een enorm verschil of je info leest op het net of dat je het voor je ogen ziet gebeuren.

Link to comment
Share on other sites

Welkom. Ik scheer sinds een aantal weken ook met een Dovo Diamant. Gaat prima. Het slijpen op een steen doe/hoef ik voorlopig nog niet. Maar als het zover is denk ik dat ik eerst aanklop bij een van de forumleden.

Link to comment
Share on other sites

Op aangeven van Snuff even de woonplaats aangepast. Goede tip, leuk om contact te maken met forumleden die ‘in de buurt’ wonen. Was via een ander forum al in contact gekomen met DoubleB die me o.a. op dit forum wees en aangeboden heeft met uitleg te geven over hoe je scheermes scherp te houden. Ga ik zeker gebruik van maken. Verder ga ik binnenkort op cursus bij de messenwinkel in Antwerpen, ben benieuwd!

 

Grt Niels

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.