Jump to content

Kwaliteit uit China


Sven
 Share

Recommended Posts

Okay, 
 
Het is geen kwaliteit krabber. Het gaat hier om de  "Traditional Classic Stainless Steel Manual Shaver Double Edge Blade Safety Razor M02363" Je leest het goed. Rechtstreeks uit China via Aliexpress.
 
Ik moest dit gewoon proberen. Eerlijk gezegd kocht ik de krabber met de gedachte: "Wie weet is dit een lekker greepje". Ik heb het liefst lichte en lange grepen. Deze zijn niet zoveel te verkrijgen met een goede knurling. 
 
De krabber is superlicht. Ik was in de veronderstelling dat de kop dezelfde zou zijn als die andere Chinees van Baili, de 171. Dit is  lichter dan licht. Ik krijg het idee dat ik de kap zo om zou kunnen buigen. Dit blijft waarschijnlijk niet lang heel vermoed ik.
 
Toch nieuwsgierig naar hoe dit scheert. Tijdje geleden de Lord L6 van ebay gekocht. Eén keer geprobeerd. Hopeloos. Niet voor mij. 
 
Het punt is dat ik mijn hoofd ook scheer. De huid is daar aan de zijkanten en achterkant dunner en gevoeliger voor agressieve krabbers en al te wilde bewegingen. De kunst voor mij is om een krabber te vinden die én efficiënt is, én zeer mild. (ik heb nu een Ikon ShaveCraft 102 slant te leen die helemaal in deze categorie past. Beetje lomp, maar absolute aanrader!).
 
Terug naar Chinese kwaliteit. Hoewel de krabber aan alle kanten goedkoop en kwetsbaar aanvoelt, voldoet deze absoluut aan mijn eisen voor een gladde scheerbeurt! Door de weeks scheer ik altijd in de avond. Wil ik halverwege de volgende dag niet met een grijze waas rondlopen, moet ik de avond daarvoor BBS scheren. De lakmoesproef voor een goede krabber in mijn geval is dus: hoe scheert het mes ATG? Het maakt mij niet uit als ik een paar keer meer over mijn huid moet scheren,  als daardoor geen irritatie optreedt en het glad wordt, is het goed. Ik krijg dat uiteraard niet met elke krabber voor elkaar. Bij sommige haal ik de boel open, bij andere begint de irritatie en bij weer andere krijg ik het gewoonweg niet glad.
 
Je raad het al. Mijn nieuwe Chinese aanwinst scheert super! Mild als een ware Tech clone en, jaja,  efficiënt! Dit is kwaliteit uit China. Jammer dat het mesje aan de zijkant uitsteekt (heeft dat een naam?), dus even uitkijken bij mijn oren. Maar het mocht de pret niet drukken. De greep, alleen in de lengte geribbeld, is nog net iets te glad naar m'n zin, maar heerlijk licht. Het geheel zoeft over mijn hoofd en gezicht en voor ik het weet: Glad. Gewoon BBS glad zonder enkele irritatie of bloeddruppel. Hatsikidee! Opzouten met de RVS zooi van RazoRock welkom kwaliteit uit China.
 
Okay, je hebt niet bepaald het gevoel van een 'zondagse scheerbeurt' als je begrijpt wat ik bedoel. Wat bijdraagt aan het wonderschone ritueel van een goede scheerbeurt is toch ook het gevoel van kwaliteit in je handen en van dat wat je op je gezicht smeert ervoor en erna. En ja, het oog wil ook wat. En dit ziet er niet uit.
 
Dat gezegd hebbende, deze Chinese krabber heeft mij wel degelijk een kwalitatief goede scheerbeurt opgeleverd waar sommige duurdere krabbers die ik heb geprobeerd niet aan kunnen tippen. Hoe duur was-tie dan? 
 
€1,66
 
Inclusief verzendkosten.
  • I like it 4
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Mijn beste krabber is ook heel lang een Chinese Tech (schijnbaar wel echt van Gilette) geweest. Hij is nu alleen verrot omdat ik een carbon stalen mesje vergeten ben er uit te halen. Hij zag er afgezien van het Gilette logo precies hetzelfde uit als deze krabber.

 

Alleen je zinnetje over de Lord L6 daar kan ik me niet in vinden. Ik denk dat je een Chinese Lord L6 gekocht hebt  ;)

Link to comment
Share on other sites

Deze Chinese “ Gillette”  heb ik ook al een aantal jaren in de la liggen.  Afgelopen week maar eens tevoorschijn gehaald, en warempel, perfecte krabber voor het kale hoofd. Licht gewicht, lang handvatje om de achterkant vanuit de nek goed te kunnen bereiken en precies mild genoeg. Dat was een aangename verrassing! De Chinees blijft in de badkamer liggen.

Blijft over het gezicht, en daar heb ik ander fijn scheerspul voor.

Link to comment
Share on other sites

Sven schreef op 24-3-2019 om 13:26:
Ik moest dit gewoon proberen. Eerlijk gezegd kocht ik de krabber met de gedachte: "Wie weet is dit een lekker greepje". Ik heb het liefst lichte en lange grepen. Deze zijn niet zoveel te verkrijgen met een goede knurling. 

 

Ik zou eens bij de aluminium grepen van Above The Tie kijken.

Link to comment
Share on other sites

Loei schreef op 2-4-2019 om 16:12:

Ik zou eens bij de aluminium grepen van Above The Tie kijken.

 

Jaaaa. Mooie aluminium Calypso. Al een tijdje in beeld. Staat op de verlanglijst.

Link to comment
Share on other sites

shadowman12 schreef op 2-4-2019 om 18:38:

Ik heb nog een milde krabber te koop, zie de markt

 

Is nog verboden gebied voor mij. (heeft geloof ik te maken met het aantal geposte berichten als beginnend lid...., weet het niet meer precies)

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Correct maar na slechts 15 berichten krijg je toegang tot de markt, met je huidige aantal berichten van 6 na bijna 4,5 maanden houdt dat doorgerekend in dat je medio in november dus op de markt kan rondstruinen. ?

Prachtige materialen worden daar aangeboden bij de weg. ?

  • I like it 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.