Jump to content

Zeep laten drogen?


Noxa

Recommended Posts

Vanmorgen vroeg ik me af wat nou het beste is voor een (harde) scheerzeep. Moet je na elke scheerbeurt de zeep weer laten drogen of kun je deze gelijk afdekken met een deksel en min of meer nat opbergen?

 

Iemand hier een onderbouwde mening over?

Link to comment
Share on other sites

Als je hem iedere dag gebruikt zal het niet al te veel uitmaken maar op zich is drogen beter; zepen zijn ook gewoon gevoelig voor bacteriën en schimmels en die doen het nu eenmaal beter in een natte dan in een droge omgeving.

Link to comment
Share on other sites

Veel harde zepen zoals Tabac en MWF komen met een bakje dat niet helemaal hermetisch afsluit zodat de zeep nog wat kan ademen en drogen ook met het deksel erop gewoon uit zij het langzamer.

Zachte zepen of croaps zoals prorasso bevatten volgens mij van zichzelf nogal veel vocht en die wil je niet laten uitdrogen omdat ze dan hard worden hoewel je het dan nog steeds gewoon kunt gebruiken.

Ikzelf doe gewoon de deksel erop als ik klaar ben zonder af te spoelen en dus gewoon met schuim er nog op, dit word de volgende keer gewoon meegebruikt. Wel zorg ik dat ik alleen met een schone kwast in de zeep ga en genoeg zeep laadt zodat ik niet naar de zeep terug hoef. Mocht ik er daarna toch achter komen dat ik wat meer zeep had moeten hebben dan pak ik zo een tubetje scheercrème en gebruik daar wat van.

Zo probeer ik geen bacteriën van de huid op de zeep achter te laten die daar mogelijk op de vochtige zeep zouden kunnen nestelen.

Link to comment
Share on other sites

Ik laat zepen altijd even luchten na gebruik, zodat overtollig vocht kan verdampen. Maar daarna sluit ik de boel weer af. Vroeger stond op de kuipjes vergulde hand altijd een melding om het bakje niet meer af te sluiten, dat is nu niet meer het geval geloof ik.

Link to comment
Share on other sites

Bij Martin de Candre raden ze aan om hun scheerzeep (kan je omschrijven ofwel als een zeer zachte zeep, of een harde crème) gewoon open te laten.

 

Ook bij m'n Scottish Fine Soaps en Mitchell's Wool Fat Soap laat ik de zeep eerst drogen, daarna pas doe ik de kom terug dicht.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.