Jump to content

Lachen, wie kent er nog een mop?


FvL

Recommended Posts

Tja, een van mijn  voornemens voor 2019 was om meer te lachen.  Daar moet je natuurlijk wel iets mee doen, dus loop me al een paar dagen af te vragen, hoe en wat?

Er was een tijd dat ik in de kroeg de ene na de ander (meestal veel te flauwe) moppen kon ophoesten,  maar in de huidige horeca staat daar veelal de muziek te hard voor, hier ter plekke lijkt het kunnen tappen van moppen bijna een verloren traditie.....

Zat eerder vandaag wat te surfen op dit forum, toen ik bedacht dat ik eigenlijk geen goede moppen over scheren kende. Leve het internet, dus google-en naar moppen over scheren. Kom er eigenlijk maar een tegen: 

"Een oud manneke in Roosendaal ging naar de kapper om zijn haar te laten knippen en zich te laten scheren. Hij zei tegen de kapper: Ik kan m’n bakkebaorde nie goed d’r af halen want ik eb teveul riempels. Geen probleem zei de kapper en hij haalde een klein houten balletje van de plank. Doe dat maar in je mond zei de kapper. Het manneke deed dat en de huid van zijn wangen kwam mooi glad te staan. Toen de kapper klaar was zei het ouwe manneke: ‘da waar de gladste scheerbeurt die ik in jaore em g’ad’ mar ’n bietje gevaorluk vin ik het wel, ik aar da balleke wel in kunne slikke.’ Dat is geen probleem hoor zei de kapper. Dan had je het na een paar dagen gewoon terug kunnen brengen, dat doen ze allemaa!…"

 

Tja, zelfs bij deze flauwe moest ik toch even glimlachen, maar ik dacht wel, dat moet beter kunnen. Er moeten toch veel meer moppen over scheren zijn! De halve mensheid scheerde zich nat, er moeten meer moppen uit de oude doos zijn. Ook zit er genoeg humor in dit forum (sarcasme, relativatie en foute humor) dat we ze zelf kunnen bedenken.

 

Dat dit een serieus voornemen 2019  is: laten we er een competitie van maken. De meeste ? in de reacties bepalen de winnaar. De winaar (even graaien in mijn dubbelen) krijgt deze:

IMG_20190103_184626020.thumb.jpg.98068d65181649577f0c0e33a94ccf78.jpg

(zonder doos, zoals op de foto, geen datum code, maar pat, 694093. Eeen Rocket of wellicht een aristocrat junior)

 

Laat me lachen, (of glimlachen) de sluitingsdatum voor de competitie is laten we zeggen 15 maart.

 

P.S. Lopen twee scheermessen over het rode plein (ok sovjet tijd) zegt de een tegen de ander, even stil, daar loopt een veiligheidsmes...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • I like it 5
Link to comment
Share on other sites

Tja, mijn eigen lat voor een goede mop is dat de vertelling geloofwaardig is, fraaie aanloop, en dat er een onverwachte wending of clou is (en dat mag volkomen absurd zijn).  De competitie gaat naar de meeste Haha's ? dus het oordeel is aan U 

Link to comment
Share on other sites

@efsk 

Komen twee scheven elkaar tegen, zegt de een tegen de ander, "ken jij de Gillette proshield fusion 5?"

Zegt de ander: "Nee, nooit van gehoord, ik ben ooit gestopt bij de g2"

"Maar scheert wel heel recht" zegt de ander.

"Is maar goed dat ik links ben, dan....

 

 

  • I like it 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

kado gedaan in 1924, zo schijnt. Kan ervoor geproduceerd zijn. Te onbekend met Gillettes om te kunnen zeggen of dat het meer ofminder waarschijnlijk maakt, maar voor hetzelfde geld bedoelen ze 1934.

Echter, over ivoren case: http://mr-razor.com/Rasierer/New Improved/1921 New Improved Tuckaway in elephant ivory case England.JPG

Link to comment
Share on other sites

Nu er weer wat actie op dit draadje is: nog krappe twee weken om een mop in te brengen en die krabber te winnen. Is een serieus goede krabber....

 

Gaat naar de meeste ?, dus op die manier kun je ook stemmen.

 

Zie dat er nu een aantal met 3 ? zijn, gelijke stand... Daar had de organisatie niet aan gedacht: in dat geval stel ik voor dat het aantal aanvullende likes de doorslag geeft (en anders lotje trekken)

Zie dat dan Richard aan kop staat, wat op zich ook wel weer grappig is met iemand die het niet zo heeft met Gillette....

 

Link to comment
Share on other sites

Dokter dokter !!!! ik heb mijn shavette ingeslikt .  Zei de dokter: " heb je er zelf nog iets aan kunnen doen " . Ja dokter..... de scheerbeurt afgemaakt met de Fatip !

 

Ps kom maar op met Gillette of moet ik de Fatip ook nog inlikken?

  • I like it 3
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Vrouw:” schat,    Ik heb net alles vanaf mijn navel naar beneden geschoren,  

je weet wat dat betekent he ❤️?”

 

man:” gvd.   Ja.    Dat ik weer het doucheputje leeg mag halen en de afvoer kan ontstoppen”

  • I like it 4
  • Haha 7
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.