Jump to content

Bakeliet....of niet?


Kitchen
 Share

Recommended Posts

Ik zou verwachten dat bakeliet harder, en brosser, is dan de meeste andere kunststoffen. En denk daarom dat je dat verschil kunt voelen.

 

Als je iets van bakeliet hebt om mee te vergelijken, kun je het mogelijk voelen en horen (door geur kan soms ook). Door bv. met je nagel er over te gaan, of er op te tikken.

 

Niet heel erg wetenschappelijk, maar geeft vaak wel een idee van wat je in je handen hebt.

Link to comment
Share on other sites

Tinboy schreef 1 uur geleden:

bakeliet harder, en brosser

bakeliet is verre van bros. Mijn jaren 30 bakelietenkrabbers brokkelen niet, doen het gewoon. En ik weet niet of je wel eens een bakelieten telefoon in je handen hebt gehad, maar die dingen mis ik dus echt. In het hedendaagse mobiel-tijdperk is het gewoon niet meer mogelijk om effe uiterst bevredigend de telefoonhoorn snoeihard op de haak te rammen.

  • I like it 3
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

@efsk Dat heeft ook te maken de constructie. Er zal ook meer massa in zitten en dat bepaald ook mede de sterkte van het ontwerp. Waardoor je er lekker mee kunt gooien. Toen

 werden de dingen nog meer over engineerd.

 

En de term bros is relatief. In dit geval in vergelijking met nieuwere materialen. Net als dat beton brosser is dan staal. Zou beide in ieder geval niet laten vallen.

 

Volgens wikipedia moet er een viese lucht afkomen als je er op wrijft.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bakelite

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.