Jump to content

Voorstellen


RolfMetHaar
 Share

Recommended Posts

Hi,

 

Ik ben dus Rolf, ik ben nu een paar weken bezig met traditioneel scheren en lees sinds die tijd en beetje mee op het forum, onder andere met plezier de posts van kalerolf in het doe het zelf onderdeel, vandaar de inspiratie voor mijn gebruikersnaam ;)

 

Ik was mij tot voor kort totaal onbewust van het bestaan van deze hobby/wereld tot mijn vrouw thuis kwam met weer een veel te dure "aanbieding" cartridge mesjes. Dit kan toch niet, is dit goedkoop? Ik scheerde altijd met fusion mesjes, met zeer uiteenlopende resultaten, van super glad, geen probleem tot verwondingen die nog tot dagen erna merkbaar waren.

Nu had ze dus, met alle goede bedoelingen natuurlijk, Wilkinson's sword mesjes meegebracht. Dit is niet mijn merk. Na één scheebeurt, die niet heel goed ging, wist ik het zeker, dit moet anders.

 

Ik wist wel dat de messen met de "losse" mesjes nog moesten bestaan maar toen ik de resultaten van mijn eerste Google opdracht zag besefte ik het me ineens, het bestaat niet alleen nog, het is nog hip ook.

 

Ik wilde me niet te lang verliezen in een zoektocht en gewoon wat ervaring op gaan doen dus ik bestelde een muhle r108, een muhle graudas kwast, een pot TOBS sandalwood scheercreme en een pakje feather blades, want dat zijn de scherpste volgens de webwinkel, dat moeten dan wel de beste zijn...

 

De eerste scheebeurt was de beste in jaren, laat dat voorop staan, muhle levert een mesje mee, dus ik was nog niet aan de feather toegekomen, maar er was iets niet helemaal lekker, uren na het scheren, en zelfs de volgende dag, voelde mijn wangen nog brandend aan, alsof ik in de zon had gezeten de hele dag (en dat was niet zo).

 

Andere zeep besteld, een paar, en geen warm gevoel meer, blijkt dat ik waarschijnlijk niet tegen de kaneel kan in de parfum van de TOBS zit. Achteraf wel logisch aangezien mijn kinderen ook altijd rode wangen/mondjes hebben als ze iets met kaneel hebben gegeten. 

 

Toen ik dus een beetje verder aan het lezen ging kwam ik erachter dat die feather mesjes misschien niet echt de beste keus waren en werd ik toch een beetje nerveus. Dus toch maar wat losse pakjes van verschillende merken gekocht en die geprobeerd.

Ik kwam er zo achter dat de mesjes van voskhod voor mij het beste werken.  Soms twijfelde ik, maar elke keer als ik dan weer terug ging naar de voskhod was het weer alsof ik thuis kwam.

 

De zepen die ik tot nu toe heb geprobeerd zijn:

TOBS sandalwood creme (niet voor mij dus)

Haslinger aloë Vera 

TFS Rossa

Cella

Razorock plague doctor

Muhle sandalwood

Barbiere de Figaro Classico

Barbiere de Figaro Raffinato

 

Ik vind het nu leuk en ontspannend om te scheren in plaats van vervelend en iets wat ik zo lang mogelijk uitstel.

Waarschijnlijk iets dat vele hier herkennen.

 

 

Groeten

Rolf

 

 

Link to comment
Share on other sites

Welkom Rolf, goed bezig!

In je ervaring met kaneel ben je zeker niet de enige. Ik heb iets soortgelijks gehad met scheerzeep, Pumpkin Spice, van Sterling naar ik meen. Acuut een rood en branderig gezicht, daar waar de zeep had gezeten. 

Link to comment
Share on other sites

Welkom Rolf. Ten eerste: ik heb een hekel aan hip. Ten tweede: het feit dat je hier bent betekent dat goedkoop niet gaat lukken. Ten derde: daar gaat het niet om, zoals je zelf al ervaart is het scheren tot iets fijns geworden. Blij dat je dat ook zo ervaart.

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Welkom.

Scheren is een noodzakelijk kwaad. Ik kan geen baard laten groeien, geen gezicht.

Het is dus de kunst om het scheren tot een aangename bezigheid te verheffen. En dat lukt hier prima.

Succes.

Link to comment
Share on other sites

Welkom.

 

Sta er ongeveer het zelfde in. Moest goedkoper en beter kunnen, daarmee op DE uitgekomen.

 

Goedkoper moet kunnen, wel weg blijven van krabbers met 3 cijfers in de prijs die regelmatig voorbij komen ?.

  • I like it 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.