Jump to content

Chinese Gillette Tech


Guest Diqiu-Long

Recommended Posts

Gillette verkoopt in westen geen krabbers meer, maar in China en ook India verkopen ze nog wel steeds krabbers en in China word deze verkocht met het Super Gillette Blue mesje, maar ik heb hem om gedoopt tot Chinese Gillette Tech en in India is deze krabber weer onder een andere naam te vinden, al weet ik niet of die in China of India gemaakt word.

 

Dit topic is bedoeld om te discussiëren over de Chinese Gillette Tech, welke door sommige ook wel Gillette Blue genoemd word, de reden dat ik hem als Tech classificeer is vanwege de Tech kop op de krabber.

 

Je zou het misschien niet denken, maar deze krabber is best wel exclusief voor ons Nederlanders en Belgen, hij is namelijk alleen te krijgen in China en word niet in Nederland verkocht, de enige manier om aan deze Chinese Gillette Tech te kopen is via een tussen persoon zoals bijvoorbeeld Mistertao, welke ik in dit topic bespreek over hoe je hem toch kan bemachtigen of een webshop of particulier zoals moet ze aanbieden, zoals ik af en toe doe, dus het zal mij niks verbazen als je de Chinese Gillette Tech via mij bemachtigd hebt.

 

De Chinese Gillette oogt goedkoop en hij is dan ook absoluut niet duur, namelijk rond de € 5 a € 8 als je er een weet te bemachtigen, uiteraard is de prijs in China zelf nog lager, daar vind je ze voor een paar euro.

 

Wat eigenlijk bijzonder is aan deze krabber is zijn uitzonderlijk lang handvat welke tussen de 10cm en 11cm is als ik me niet vergis, voor een krabber is dat namelijk best lang en dat is niet bepaald een slecht iets, al zal niet iedereen het plastic handvat mooi vinden, ik heb er persoonlijk geen problemen mee, maar er zijn ook mensen die er een andere handvat op zetten bijvoorbeeld, ja er passen oude Tech handvatten op.

 

Ik vind deze krabber persoonlijk niet erg agressief, maar ook niet te mild zoals een Weishi 9306 bijvoorbeeld, voor mij is hij juist precies goed, iets waar vintage Tech's eigenlijk ook wel bekend voor staan en daarom ook wel eens als beginner krabber aangeraden word, wel is de krabber zo licht als een veertje en daarom zal het voor sommige mensen niks zijn, ik zelf vind het echter best fijn.

 

full.jpg

Op die plaatje kun je mijn huidige scheerkit zien en dus ook de Chinese Gillette Tech en het heeft wel wat dat er Gillette op de kop staat, ik vind dat persoonlijk erg mooi.

 

full.jpg

De verpakking is wel een beetje retro met King Gillette afgebeeld

 

full.jpg

De scheerkop

 

Sommige scheerders die zowel een Rimei als Chinese Gillette Tech bezitten geven wel eens aan dat de Chinese Gillette Tech beter is. Er zijn echter ook soms mensen die twijfelen of dit wel een echte Gillette is en ik kan je verzekeren dat het echt een echte Gillette is, de Chinezen maken die gewoon onder licentie van Gillette.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

^Hear hear.

 

Ik scheerde met een Rimei maar kocht een Gilette Tech van DL. Deze is veel beter voor mijn gezicht (wat aggressiever) dan de Rimei, die ik nu onder de douche voor onder andere mijn oksels gebruik.

 

Ik raad iedere beginner deze goedkope krabber aan. :)

Link to comment
Share on other sites

Ja wat ik van Marzman weet past dat, want hij heeft dat gedaan. Ik heb zelf al die Chinese Gillette Tech's al verkocht dus ik kan er helaas geen leveren of ik moet een nieuwe order bij Mistertao plaatsen.

 

Maar je zou er dus gewoon een stuk of 3 a 5 bij Mistertao kunnen bestellen, je krijgt die andere gegarandeerd wel verkocht hoor, als ik ze heb zijn ze altijd zo weg.

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat ik nog een Rimei bestel om dat handvat op de Gilette te zetten. :)

Je kan ze gewoon omwisselen -ko-, andersom past het natuurlijk ook :), zet je die plastic steel op de Rimei. Of je gebruikt de Gillette Blue ook onder de douche.

Link to comment
Share on other sites

Plastic handvat van de Tech past niet goed op de Rimei, dat heb ik al getest.

 

Hele tijd wisselen is niks, gezicht scheren onder de douche ook niet. :)

Meen je dat nou, ik heb de mijne nog even tevoorschijn gehaald maar het past hier gewoon goed. Hij zit net zo goed vast als het originele handvat, of bedoel je die halve milimeter aan de zijkant van dat opstaande rechthoekje?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 10 months later...
  • 3 weeks later...
Plastic handvat van de Tech past niet goed op de Rimei, dat heb ik al getest.

<

Is ook mijn ervaring - het (lelijke) handvatje van de Rimei past wel op de Tech, andersom past het (nette)

handvatje van de Tech niet op de (lelijke) kop van de Rimei.

Enige verklaring die ik hiervoor kan bedenken, is dat de schroefdraad van de Rimei iets groter (of te groot) is.

Die Rimei is trouwens een slecht afgewerkt apparaat onder de laag bling-bling ... :shock:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.