Jump to content

1976 polsilver


Fiestars18
 Share

Recommended Posts

Op zich is er maar één vraag; kun/wil je ze laten lopen? Scheermesjes gaan lang mee mits goed  opgeslagen; 1976 klinkt voor mij nog nauwelijks als vintage! 9_9

 

Ik koop regelmatig oudere koolstofstalen mesjes die veel roestgevoeliger zijn en 99 van de 100 keer zijn die nog gewoon prima. Of ze je bevallen daar kun je maar op één manier achter komen en of iets een goede investering is weet je pas achteraf. Dus als het je aanspreekt en je vindt ze betaalbaar (30 cent is niet echt goedkoop maar er hangt wel een mythisch sfeertje rond die mesjes) gewoon doen. Je gaat wel (financieel) grotere fouten maken op scheergebied dan dit.

Link to comment
Share on other sites

zoals @talibeard al zei, is niet super-goedkoop (de huidige polsilvers kan je op ebay rond de 15 cent vinden als je per 100 koopt), anderzijds ook niet exorbitant duur. Als het je interesseert, lijkt het mij de moeite waard.  Ik denk niet dat je je er een buil aan zal vallen, als ik zie hoeveel men soms vraagt voor NOS mesjes (kijk maar eens op ebay naar de wizamet super iridiums; als ik die prijzen zie, bv. hier https://www.benl.ebay.be/itm/NOS-Wizamet-Super-Iridium-DE-Razor-Blades-Rasoir-Rasierer-Rasoio-250-BLADE-BOX/192276056715, voel ik mij plots toch wel behoorlijk welstellend met mijn voorraadje ?).     Als je een deel op ebay zet, kan je waarschijnlijk al je aankoop voor eigen gebruik financieren.

Link to comment
Share on other sites

@Fiestars18 interessant - zou ik ook wel enkele willen van proberen als de prijs wat meevalt (of kan eventueel ruilen met  wizamet super iridium of polsilver super iridium of andere mesjes) - ik begrijp dat polsilver en wizamet oorspronkelijk beide Poolse mesjes zijn, dan overgenomen door Gillette en dan geproduceerd in St Petersburg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.