Jump to content

eerste stapjes


Keesw

Recommended Posts

Na een weekje forum lezen, webshops bezoeken en 'youtuben' moest het er maar eens van komen. Beginnen!

Eerst: de krabber die  ik in de nalatenschap van mijn vader heb aangetroffen blijkt, na raadplegen van Mr Razor Joachim een  Gillette Old type Brownie uit de twintiger jaren te zijn.

Dat vond ik wel grappig: daar ga ik dus mee beginnen. Open combe, dat wel, dus misschien vloeit er bloed.. Misschien valt het ook wel mee, ik heb per slot al zo'n 5 decennia met (weliswaar ander)  mes geschoren.  Mesjes: meteen maar 100 Astra Superior besteld: iedereen lijkt daar mee overweg te kunnen...

Voor de zekerheid meteen maar Omega aluin bijbesteld..

Zeep: Prorasso groen kuipje en TOB mr Taylors tube. Nou nog een kwast, dat is geworden Progress Vulfix Grosvenor 404. Een scheerkom ook van Prorasso, met handvat opzij, dat leek me wel handig.

Dan meteen ook maar een houdertje, want je moet je kwast ophangen begreep ik (die is van Edwin Jagger).  After shave balsam Prorasso green.  

Ik heb niet de duurste spullen uitgezocht, maar alles bijelkaar was het toch een bedrag wat ik niet elke maand aan scheren hoop uit te geven. En nou maar uitkijken naar de postbode, of welke bezorger dan ook... Voelt als cadeautjes die onderweg zijn. Da's al wel lollig. 

Heb ik een beetje goeie keuzes gemaakt?  Moet er nog wat bij? Hoeveel kans geven jullie me dat die echt antieke krabber gaat werken? Of is het advies er sowieso nog een andere bij te kopen??

Oh ja het afkortingen lijstje heb ik gevonden: dank. RAD lijkt me op de loer te liggen :-)

 

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Keesw schreef 12 minuten geleden:

Ik heb niet de duurste spullen uitgezocht, maar alles bijelkaar was het toch een bedrag wat ik niet elke maand aan scheren hoop uit te geven.

 

Welkom! Aangaande bovenstaande: 

 

D.jpg.353e192559528a7c82fbc9aa281eb335.jpg

Link to comment
Share on other sites

Welkom

 

  Denk dat je met die krabber wel goed vooruit kan.

 

 En advies voor een tweede of andere krabber erbij  ?

 

 Ik zou rustig beginnen.  En kijken hoe het allemaal bevalt. 

 

Daarna, denk volgende maand, kan je overwegen om alvast een kast aan te schaffen voor de hoogstnoodzakelijke spulletjes

 

 

 

 

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Zo ging het ook toen in begon met vliegvissen....

inmiddels 2 ladenkasten en twee planken in de boekenkast vol met bind-spulletjes. Daarnaast nog tig hengels in allerlei maten en lijnen in variaties...☺️

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

kom je niet meer van los... 2 hobbies in één: vliegjes maken en het vissen zelf. Je moet toch wel iets weten van de verschillende stadia waarin insecten zich ontwikkelen om de juiste imitaties te kunnen maken en, natuurlijk: bergen bont, veren, staarten van allerlei beesten en ook nog allerlei synthetisch materiaal en natuurlijk honderden haken in alle maten en gewichten..?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.