Jump to content

De eerste keer straight


PI56

Recommended Posts

Mijn wens om te scheren met een straight staat al heel wat jaren op mijn lijstje, maar het was er nog nooit van gekomen vanwege de angst voor het onbekende? De DE voldeed uiteindelijk ook prima. Maar het is er toch van gekomen.

 

8MoFN36g

 

Vanmiddag de stoute schoenen aangetrokken en maar eens begonnen met het oefenen op de strop. Mooi rustig aan, dat ging eigenlijk heel mooi. Dan ook maar de volgende stappen nemen. Eerst het gezicht gewassen en nagespoeld met lekker warm water. Vervolgens de preshave van Proraso aangebracht en lekker in laten trekken. Het mes nog maar eens over de strop gehaald. Het begint zowaar al te wennen. Een kom heet water gepakt en de silvertip van Merkur laten weken. Daarna een lekkere schuim gemaakt van TOBS sandelwood en het gezicht lekker ingezeept. Eventjes wachten en toen de straight ter hand genomen. Dat voelt toch heel anders als een DE. Het goed vasthouden had ik al afgekeken op YouTube maar toch voelt het onwennig. Voorzichtig de scherpe kant van het mes op de linkerwang gezet en een klein haaltje gemaakt. Verdorie, een stukje wang schoon en geen bloed te zien. Ik kan scheren met een straight, denk ik. Maar ja, een haaltje is nog geen schone kop. Dus toch voorzichtig verder. De hele linker wang, en dan de rechter. Het gaat fantastisch. En hoewel er geadviseerd wordt om in het begin alleen de wangen te doen en de rest af te maken met de DE besluit ik overmoedig om toch verder te gaan. En het gaat goed. Ik heb nog geen glad gezicht (maar dat mag ik de eerste keer ook niet verwachten) maar ook geen wondjes. Voor de finishing touch neem ik de DE ter hand en wat denk je wat. Jarenlang DE scheren, geen bloed, en de eerste keer straight, geen bloed. Maar bij het nascheren met de DE een tikje tegen het oorlel. Tsjonge, wat kan dat bloeden zeg. Lang leve de aluin.

Vervolgens de zeepresten afgespoeld met lauw water en nagespoeld met koud water. Even het aluinblok langs de wangen. Geen prikgevoel. Dan nog de afwerking met de aftershavecreme. Sandelwood van TOBS.

En dan natuurlijk opruimen. Kwast goed uitspoelen en ophangen, scheerkom schoonmaken en last but not least, de straight. Afspoelen en mooi droogmaken.

Mijn conclusie; Voor de eerste keer met een straight viel het me alles mee. Constant de juiste hoek tov de huid houden is lastig maar met volhouden gaat dat lukken. Het knisperende geluid van de baardharen die onthoofd worden is fantastisch. Met andere woorden; ik ben om. Morgen weer.

Link to comment
Share on other sites

Misschien heb ik ook nog eens de moed (en centen ;) ) voor een straight. :D

Klinkt iig leuk!

Mooi ding ook zeg!

Tragus? Moeilijk woord voor oorlel?

Sjongejonge, ik ben te lui om te googlen....

 

Nee. Nee. Tragus is dat ding wat aan je bakkebaarden" vast" zit zeg maar. Zie je ook wel eens piercings in. Als het nu nog niet weet moet je Googlen. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Oh, ik ben er van overtuigd dat het ook nog wel eens wat minder zal gaan. Ik ben nu erg voorzichtig geweest en heb alle tijd genomen. Maar ik denk dat je naarmate je wat meer vertrouwen krijgt ook wat driester zult worden, en dat zal ongetwijfeld nog wel eens een sneetje op gaan leveren :)

Marco schraap al je moed en spaarcenten bij elkaar en stap over de drempel. Ik heb gezien dat je hier bij de forumleden voor een zacht prijsje de benodigde materialen bij elkaar kunt sprokkelen.

Link to comment
Share on other sites

al mn spaarcenten gaan naar mn kleine meisje :)

haar blije gezichtje vind ik vele malen leuker dan mijn gladde gezichtje.

voorlopig koop ik voor mezelf alleen wat ik echt nodig heb.

voor nu zijn mn krabber en mn fusion genoeg.

Link to comment
Share on other sites

heb voorlopig ook niks te klagen hoor ;)

ik had ook lidl wegwerpmesjes en aldi scheerschuim uit bus kunnen hebben :D

als de tijd rijp is, dan komt die straight er ook wel een keer.

 

Wat is mis met Aldi scheerschuim? Je weet toch dat iedereen daar een blik schultenbrau meepakt? Dat maakt alles goed.

Link to comment
Share on other sites

al mn spaarcenten gaan naar mn kleine meisje :)

haar blije gezichtje vind ik vele malen leuker dan mijn gladde gezichtje.

voorlopig koop ik voor mezelf alleen wat ik echt nodig heb.

voor nu zijn mn krabber en mn fusion genoeg.

Inderdaad een goede reden. Geduld hebben dus. Er komt vanzelf een tijd dat het wel kan. Ik spreek uit ervaring :) Mijn kleine meisies zorgen ondertussen voor zichzelf.

Link to comment
Share on other sites

Dat klinkt alsof het bij jou niet goed ging.

Ik heb er ondertussen een tweede en een derde keer opzitten. En ik moet zeggen dat het me goed af gaat. Nog steeds minimaal bloedverlies. Ik wel al in de gaten dat goed inzepen en blijven inzepen/nathouden van de huid nog belangrijker is als bij het scheren met de DE.

Link to comment
Share on other sites

Mijn eerste straight ervaring was juist super.

Het geluid van het mes wat de baardharen snijd.

De belevenis van met een heel erg scherp mes over je gezicht gaan. :D

 

Het is dat het zo onderhouds gevoelig en bewerkelijk is, en de geldboom op is...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.