Jump to content

Kirinite


roland
 Share

Recommended Posts

'N paar weken geleden heb ik m'n Filarmonica van de wastafel laten vallen.>:( Met als resultaat gebroken scales en de snede naar de malle moer, *@#$%^&!!! 

De snede is onder tussen hersteld en de vervangende scales waar het mes nu in zit, daar ben ik niet tevreden over.

Zojuist heb ik twee plankjes Kirinite gekocht op Ebay, (https://www.ebay.nl/itm/KIRINITE-Royal-Pearl-1-4-6-x-1-5-Scales-for-Wood-Working-Knife-Making/182049975018?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2648.

 

Heeft iemand dit materiaal al eens gebruikt?

Link to comment
Share on other sites

zelf niet maar ik heb wel gelezen dat het makkelijk verwerkbaar is en mooi glanzend kan gemaakt worden, hou er rekening mee dat naarmate je de handvaatjes verdund het patroon zal veranderen. Iedereen zijn ding zei de boer en ...... Kirinite in combinatie met een Filarmonica :/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bedankt @roland , prima te doen dus. Polijstmachine, decoupeerzaag en (fijn) schuurpapier heb ik. Dat wordt dan schuren met de hand(schuurmachine).

 

Ik heb hier een mooie Ern Sword&Crown liggen in niet originele Puma scales. Daar wil ik Kirinite scales voor maken (waarschijnlijk, maar daar moet ik nog een definitieve keuze in maken,  https://www.ebay.nl/itm/KIRINITE-Venom-1-4-6-x-1-5-Scales-for-Wood-Working-Knife-Making-Bush/172786479578?hash=item283ae071da:g:AqIAAOSwHgBZb3-6).  Mooie ringetjes heb ik zojuist besteld.

 

Het zal Snuff pijn aan de ogen doen, maar ik vind het mooi materiaal :-)

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.