Jump to content

SvdD van 9 april tot en met 15 april


koenfucius
 Share

Recommended Posts

Wizamet Super Iridium

Merkur 37C

Yaqi Tuxedo 24mm

Le Pt'i Meusien

Nivea Sensitive ASB

 

Een goeie scheerbeurt - deze keer wel een mooi dik schuim met de Pt'i Meusien kunnen kloppen, in tegenstelling tot bij het eerste gebruik.

Prettige dag!

IMG_20180310_152109147(1).thumb.jpg.b2151e413d60565393d843b664706c76.jpg

 

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

 

Scheermes Above the Tie S1
Mesje Feather
Aantal keren gebruikt 3
Scheerkwast Shavemac silvertip 2-band
Scheerzeep Crabtree&Evelyn Nomad
After shave  Castle Forbes 1445 ASB

 

 

Mmm, niet zo vanochtend. Kan gebeuren

Link to comment
Share on other sites

Mühle Silvertip 3 band,
The Dutch Barbershop Herbal Grinded Lemon,
Phoenix Alpha Ecliptic Slant Ox Blod,
Triton R3 8e x,
Ilgaz Çesme Limon (Citroen),
The Shave Doctor Aftershave Cooling Gel.

 

Kwast en zeep:
Mühle Silvertip 3 band en The Dutch Barbershop Herbal Grinded Lemon:
De Mühle Silvertip is eigenlijk net iets te slap, of net te weinig ruggengraat voor de Herbal Grinded Lemon van Paul Kox. Met het nodige geduld dus de kwast geladen en opgeklopt tot een mooi schuim. Om hem helemaal perfect crèmeux te krijgen nog wat druppeltjes glycerine erbij en prachtspul.
Mesje en krabber:
De Triton R3 voor de 8e x gebruikt.
Het mesje toonde zich ook van zijn goede kant, maar toch ook met een beetje he gevoel, dat hij minder wordt. In de Alpha Ecliptic nog wel goed scheren, maar toch het gevoel, da dat beter moet kunnen. Deze krabber kan het beter, dus spaarpot voor het oude DDR mesje. Echter wel na 8x inzet!
Resultaat: BBS.
Tot slot: De Lemon mooi opgepept met een stevige scheut Turkse Limoen edc. Heerlijk fris geurend aan deze mooie lenteochtend beginnen.

 

Link to comment
Share on other sites

Datum: 9 April 2018

Voor: Proraso Sandalwood Pre-Shave Crème

Scheerzeep: D.R. Harris Sandalwood

Scheerkwast: Yaqi Mysterious Space Color Tuxedo 26mm

Scheermes: Mühle R41 (model 2013 met iKon Bulldog greep)

Mesje: Perma-Sharp Super (2x gebruikt voor deze scheerbeurt)

Na: Afspoelen met koud water, aluinblok behandeling

 

Deze ochtend werd mijn Yaqi synthetische scheerkwast geleverd. Ik ging me scheren deze ochtend dus dat kwam mooi uit. Allereerste indruk: prachtig handvat en zwaar! Zonder twijfel mijn zwaarste scheerkwast. Verder ook zacht en een degelijke ruggengraat. Voorlopig nog maar 1 minpuntje ontdekt en dat is het uitvallen van 2 haartjes tijdens de eerste scheerbeurt. Niet zo erg natuurlijk op voorwaarde dat dit geen gewoonte wordt.

 

f73ff7107dc865a44da128122b23c670.jpg

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Zoals de trouwe lezertjes van mijn altijd zeer lezenswaardige:/ SvdD's weten ben ik uitermate gecharmeerd van twee Griekse zepen, dat zijn resp. de Kepkinh en  Smooth Operator. Vandaag mocht een nieuwe zeep van Smooth Operator aantreden en wel de Smoked Wood die voorzien is van menthol pareltjes. En dit is zo op het eerste gezicht een paradox, ik bedoel rokende bossen dan verwacht je hitte en dus meer hete pepers in de zeep in plaats van koelelementjes. Voor de douche daarom de Vetiver zeep van Werfzeep erbij gepakt en zie de kleuren van de zepen  komen fraai overéén. 

 

Daar houdt ook  de vergelijking op tussen de zepen want bij het intwikkelen van de Smoked Wood heeft de Edele Griekse Zeepkunstenaar een hele andere gedachte als uitgangspunt genomen. Niet de rokerige Vetiver geur staat centraal maar de bosgeur die vrijkomt na een verfrissende regenbui in de zomer en zodra die voorbij is neemt de zon het heft weer in handen. En het volgende zal voor veel bosliefhebbers herkenbaar zijn, door de zon droogt het bos snel op en de waterdamp lijkt dan op rook en vandaar Smoked Wood en de verfrissing van de menthol diamantjes.

 

De Vetiver ruik je wel op de achtergrond maar de frisheid overwint en die geur is zoals bij meer zepen van deze maker weer heel bescheiden. Je blijft hem echter wel ruiken tijdens de scheerbeurt maar voor liefhebbers van niet al te sterke geuren zijn de zepen van deze maker echte aanraders. Laat dan wel de Lemonade en de Lavender/Spearmint/palmerosa links liggen want die zijn juist vrij sterk van geur.

 

Bescheiden is ook het menthol niveau, zeg maar zeer bescheiden want voor mij is het nauwelijks waarneembaar.

 

Waar de zeep absoluut niet bescheiden in is is de kwaliteit van het schuim, zeer hoogstaande scheereigenschappen en door de toegevoegde Shea en kokosboter ook uitermate verzorgend, zoals ik al memoreerde een topproduct dus.

 

 

image.jpeg

  • I like it 4
Link to comment
Share on other sites

Wolfman Guerilla

feather new hi stainless

j&t syntheet 

cyril r salter fresh mint

proraso groen asl 

proraso groen asb

de 3de maal gestart met le pere lucien abricot. Geen goed schuim verkregen en de zeep opzij gelegd ter verdere studie. Het enige wat ik voor de derde maal verkreeg was een licht schuimpje met heel veel grote blaasbellen dan dan nog op 1 2 3 in elkaar zakte. Heel zielig. Bij gebrek aan tijd om dit verder te onderzoeken/proberen de zeep heb ik de zeep opzij gelegd en ben in herbegonnen met de salter en een ander borsteltje.

Deze salter gaf me meer dan behoorlijk goed schuim met de benodigde lichte verfrissing. Fijne scheerbeurt : nu alleen het zonnetje nog maar deze laat het vandaag ook afweten.

fijne week heren scheergenoten

 

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

DannyVG schreef 5 uur geleden:

3de maal gestart met le pere lucien abricot. Geen goed schuim verkregen en de zeep opzij gelegd ter verdere studie. Het enige wat ik voor de derde maal verkreeg was een licht schuimpje met heel veel grote blaasbellen dan dan nog op 1 2 3 in elkaar zakte. Heel zielig. 

 

Langer doorwerken

 

 

Link to comment
Share on other sites

Rockwell 6C plaat 4

Rapira Platinum Lux

Razorock Plissoft

Speick

Thayers met dennenolie

 

Een fijne scheerbeurt!
Een nieuwe Rapira in de Rockwell en dan krijg ik toch wel het idee dat ik te lang doorga met een mesje.

Zo soepel en zonder enige tegenslag door de hoofdharen, dat is na ongeveer 4 scheerbeurt wel weg, misschien toch vaker wisselen dus.

 

DFS8-)

 

 

IMG_20180409_191843.jpg

Link to comment
Share on other sites

Brad Sears/Morris & Forndran 1XL in Finest Badger, Disco Haze

Vreto - Cognac & Cigars

Ibsen - Driedelig, lange schroef (t)

Voskhod (1)

Tunney aluin

 

Vanswegens het mooie weer gister was ik in een kleurrijke bui en wat kleurrijker dan dit kleine kwastje? Vervolgens compenseren met een zwartwitzeep, maar wel met een geweldige geur en uitstekende scheerkwaliteiten, de Vreto Cognac & Cigars, die naar mijn bescheiden mening naar geen van beiden ruikt.

Van mijn zes Ibsen-krabbers blijk ik er eerst éen gebruikt te hebben, dus daar moest dan maar verandering in komen. Dit exemplaar ziet er precies eender uit als de zaterdage gebruikte Liese, namelijk als een Merkur 37 met Ibsenkop, behalve dan dat er Ibsen opstaat en geen Liese. Nu waren de toleranties bij de fabricage van "Ibsen-koppen" nogal ruim, dus sommige van deze koppen scheren erg agressief en anderen weer vrij mild. Deze kop, als de Liese, valt daar mooi tussenin, en dat mag ik wel: beheerst met een beet. Het eindresultaat echter ligt wel in een uiterste, en wel aan de gladde zijde. Dan kan de aluin wel steken, maar grijnzen doe je dan toch.

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Niet bijster origineel - meestal alleen verandering van de dagelijkse scheerzeep, maar deze set-up geeft steevast zijn mooi resultaat dat ik er bijna altijd naar teruggrijp

Merkur 37C

Wizamet Super Iridium

Yaqi Tuxedo 24mm

Lea scheerzeep

Nivea Sensitive ASB

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Filarmonica #14

maseto 2 band

stirling gatlingburg Glastonbury (dit gaat steeds fout....): 

irisch moos asb

 

Deze Stirling als ruime sample gekregen op een bijeenkomst in het Utregse enige tijd geleden. Geen spectaculaire geur maar -op de borstel- bescheiden en aangenaam. Iedere keer weer een verrassing.

 

Een mooie dag

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Vandaag stond er weer een sample van Snuffie op het programma en wel de zwarte Pannacrema. Met Tonka bonen en wéér Vanille.........maar het zei gezegd ditmaal was dit nauwelijks  waarneembaar en ruikt de zeep heerlijk. Ook zoals hiervoor reeds  gememoreerd is zijn  de scheereigenschappen dik in orde dus het was een mooie scheerbeurt.

 

Natuurlijk was daar de Karl Engels met het Voskhod mesje mede verantwoordelijk voor, wat zeg ik nu....... Hoofdverantwoordelijk voorxD want wat een fantastische scheerder is dit.

 

Er wacht een sociale verplichting dus de Obsession werd ruimhartig opgebracht.

 

 

 

image.jpeg

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Hanskoning schreef 56 minuten geleden:

 

Vandaag stond er weer een sample van Snuffie op het programma en wel de zwarte Pannacrema. Met Tonka bonen en wéér Vanille.........maar het zei gezegd ditmaal was dit nauwelijks  waarneembaar en ruikt de zeep heerlijk. Ook zoals hiervoor reeds  gememoreerd is zijn  de scheereigenschappen dik in orde dus het was een mooie scheerbeurt

 

 

O.o twee op de vier goed, had ik niet verwacht eigenlijk maar blij voor je!

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.