Jump to content

SvdD 26 maart tot en met 1 april


koenfucius

Recommended Posts

Merkur Progress (Polsilver)

Semogue 2000

TFS Uncle Walter

Wimmies scheerkom

Speick AS

Hema Sensitive ASB

 

Het maandag opmaak zeepje. De Semogue mocht het weer doen, is wat weinig aan de beurt geweest, maar doet het weer prima. 

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Simpsons LE TSN 2013 P8 Phyl #195 Best Badger,
BdF Distinto,
Ikon X3,
Lord Super stainless Classic 4e x,
Pinaud-Clubman After shave lotion Original,
The Shave Doctor Aftershave Cooling Gel.

 

Kwast en zeep:
Simpsons LE TSN 2013 P8 Phyl #195 Best Badger en BdF Distinto:
Gezien ik wat sneller door de zepen wil, pak ik de laatste tijd wat zeep met een lepeltje uit de doos, druk dit in de kom of scuttle en klop dat op. Daarmee heb ik meteen een maat van de hoeveelheid zeep, die ik moet gebruiken voor een mooi romig schuim. Welnu vanmorgen met de Distinto was het feest. Heb zo'n klein espresso lepeltje en daarmee goed over de Distinto, tot het lepeltje met een mooi grote amandel zeep was gevuld. Dat onder in de warme scuttle gedrukt en kloppen maar met de Simpsons. Duurde even tot alle zeep veranderd was in een mooi, volvet, romig, fijnblazig, schuim, maar toen had ik ook wat. Het klotste over de rand van de scuttle. Volgende keer toch iets minder zeep gebruiken. Tja en die Distinto is lekker bloemig.
Mesje en krabber:
De Lord Super stainless Classic voor de 4e x gebruikt.
Deze Lord hoef je verder niet achteraan, gewoon goed en zijn gang laten gaan. De Ikon X3 leeft er zelfs wat van op. Deze wat zielloze krabber gaf zelfs wat gevoel terug met dit mesje, wat het scheren doelgerichter maakt. Niet dat glibberige ik weet niet wat er nu gebeurd gevoel. 3 rondjes prima glad met een lekker huidgevoel.
Resultaat: BBS.
Tot slot: De Pinaud Original ruikt bij mij zo krachtig, dat ik er uren van blijf genieten en die past mooi over de Distinto. Dus lekker stevig geurtje. Opgepoetst met de The Shave Doctor kan ik er weer de hele dag tegen.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb twee mede forumleden voorzien van een sample van de "Wholy Kow Cuero Oscuro" en beiden gaven aan dat het opschuimen van deze zeep op problemen stuitte. Nu is dat ook één van de reden waarom ik nooit samples bestel, je kan je kwast er niet goed in ronddraaien en ook vaak is de geur wat zwakker.

Zelf had ik de zeep nog niet gebruikt maar vanmorgen moest hij eraan geloven en ik was zeer benieuwd wat mijn bevindingen met deze zeep zouden zijn.

Allereerst het positieve van deze zeep en dat is de geur, hierbij voert leer de boventoon met daaronder die van koffie en tabak en hij is zeer sterk en die blijft aanwezig tijdens de scheerbeurt. De geur moet je van houden maar ik vind hem geweldig.

 

Dan het opschuimen en jawel dit vraagt zeker meer aandacht dan de meeste Amerikaanse zepen. Op gevoel denk je dat de borstel voldoende geladen is en dus naar de kom om op te kloppen maar daar kwam ik bedrogen uit want er ontstond een waterig schuim. En dat vond ik voor een zachte zeep verrassend waarna ik  overging tot  het flink bijladen van de kwast en vervolgens kreeg ik een goed vol schuim.

Hiermee is het duidelijk dat je van een sample van deze zeep bijna geen goed schuim kan slaan want het was noodzaak om langer de kwast over de gehele oppervlak van zeep te halen.

 

Het schuim heeft daarnaast ook de neiging om wat dun te worden als je het opgebracht heb en wat me bijna nooit overkomt maar voor de derde gang moest ik zeep bijladen omdat de borstel leeg was. De glijlaag, bescherming en verzorging zijn verders in orde.

 

In de ingrediëntenlijst die op het deksel staat ontwaar je een leuke paradox men rept over plantaardige Stearic Acid en Beef Tallow, duidelijk hinken op twee gedachten lijkt mij.

Zo na het eerste gebruik is mijn mening dat het een zeep is met een mooie complexe geur maar qua schuimkwaliteit zeker steekjes laat vallen.

 

Wat wel absolute top is is de scheve Saba die vandaag met een Gillette Super Platinum IB 2x weer het maaiwerk verzorgde. Wat is me dit toch een fantastische krabber en dan blijkt dat met de al even geweldige Karl Engels er vroeger ook juweeltjes vervaardigd werden:)

 

 

image.jpeg

  • I like it 3
Link to comment
Share on other sites

Hanskoning schreef 5 uur geleden:

Ik heb twee mede forumleden voorzien van een sample van de "Wholy Kow Cuero Oscuro" en beiden gaven aan dat het opschuimen van deze zeep op problemen stuitte........ 

Allereerst het positieve van deze zeep en dat is de geur, hierbij voert leer de boventoon met daaronder die van koffie en tabak en hij is zeer sterk en die blijft aanwezig tijdens de scheerbeurt. De geur moet je van houden maar ik vind hem geweldig..........................

 

Die geur is inderdaad heerlijk maar gebruik a.u.b. een aparte kwast voor deze zeep. Mijn borstel heeft nog vele scheerbeurten erna de geur afgegeven. Een roosjes-zeep met een zweem van leer/teer en tabak is geen denderende combi naar mijn mening.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Ator razor schreef 41 minuten geleden:

Die geur is inderdaad heerlijk maar gebruik a.u.b. een aparte kwast voor deze zeep. Mijn borstel heeft nog vele scheerbeurten erna de geur afgegeven. Een roosjes-zeep met een zweem van leer/teer en tabak is geen denderende combi naar mijn mening.

 

Ik heb gelukkig nog wel een paar borstels dus hij mag even uitwasemen:/

 

Zeker opgelucht Gert nu blijkt dat het niet aan jouw opschuimkunsten ligt maar dat die Wholly Kaw zeep niet echt een toppertje blijkt te zijn.??:D:D

Link to comment
Share on other sites

@Hanskoning Inderdaad een geweldige, hangende geur de Cuero Oscuro. Alhier een liefhebber. Echter: van de 10 ofzo man die ik deze zeep heb laten ruiken waren er slechts twee die m konden waarderen. De rest werd er niet vrolijk van.

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Niks speciaals hier : 

masseto 24 mm silvertip

Wolfman Guerilla 

Polsilver super iridium mesjeT

Tobs sandalwood scheerzeep

Tobs sandalwood asl

Tobs sandalwood asb

Maar : 

wel een goede scheerbeurt : 3 gangen : goed geschoren  : klaar om 160 km enkele rit te rijden met de nodige files : die nemen we er graag bij : bovendien : het voelt goed, zeer goed en dit op een maandagmorgen : hoe deugdzaam kan zo een scheerbeurt wel zijn !!!:D

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Phoenix Starling SE

Gem ptfe

Maseto 24 mm finest

Zeep V5.2

 

De Starling is echt geen knappert maar scheert voor mij zo geweldig goed dat ie nooit meer weggaat. In 3 rondjes uiterst glad en zonder enige vorm van irritatie.

Versie 5.2 van het eigen zeepje is zo wel de definitieve, koud en met een frisse limoengeur op een basis van mandarijn.

Best ok......

 

0790cfd2727ee635a85533b88da7f26d.jpg

 

  • I like it 5
Link to comment
Share on other sites

Maseto 24 mm extra dense finest, zebra

TFS - Corte Sabauda

Sonnal - metaal met wit dopje (t)

Kai (1)

Tunney aluin

 

Het tamelijk korte rijtje ongenadige kutkrabbers die je niet meer wilt gebruiken is heden met éen uitgebreid. Alsof godvergeten Ichi the Killer huis heeft gehouden in de badkamer.

  • I like it 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Niet origineel, maar blijft voor mij een top-combinatie

Merkur 37C

Wizamet Super Iridium

Yaqi Tuxedo 24mm

Haslinger Schafmilch

Nivea sensitive Balsem

Nauwelijks inspanning vereist om een mooi, dik schuim te kloppen.

Resultaat: DFS

Een fijne dag!

 

  • I like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.