Ga naar inhoud
Jeroen

Bodemplaat krabber uitwisselbaar?

Aanbevolen reacties

De titel zegt het al.. is een bodemplaat tussen diverse krabbers uitwisselbaar?

Voordat ik de stoute schoenen aantrek en het gewoon probeer... en welicht nieuwe sneden op m'n gelaat ontdek, eerst even polsen.

Ik heb onlangs een krabber gekocht - zie hier - waarbij het naar mijn idee niet verkeerd is er een andere bodemplaat bij te hebben, of in ieder geval te kunnen kiezen.

De krabber is met een andere bodemplaat dan natuurlijk niet meer origineel. Wat ik ook wel weer jammer vind.

 

Maar, zou het kunnen? Of is het een  ... ja het kan, past het, dan past het.  Maar ermee scheren is uitproberen. En kijk goed hoe het mesje onder het afdekplaatje wegkomt?

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Van hetzelfde merk een onderplaat uitwisselen is vaak geen probleem dus bijboorbeeld een Blackbird gesloten kam omruilen voor een open kam levert geen probleem op.

Of hetzelfde verhaal opgaat voor willekeurig welke bovenplaat met onderplaat daar heb ik wel grote twijfel bij want niet elk merk heeft dezelfde manier van bevestigen en uitvoering. En als de constructie niet gelijk is kan bijvoorbeeld het mesje niet goed geklemd worden dat tot bewegen kan leiden etc. 

  • Vind ik leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Oké, dank je. Ik begrijp het. Kromming en klemming. Ja, dat bepaald de snede.

De bevestiging van de onderplaat is door middel van drie gaatjes. Door het middelste gat steekt de schroefdraad van de bovenplaat. De bovenplaat klemt dan bijna vanzelf de onderplaat vast.

Als ik een Fatip bodemplaat pak, past het, maar verder kijken dan past het ben ik niet gekomen. Oftewel.. niet uitgeprobeerd. Ik denk dan dat een eventueel samenspel de doorslag zal geven. Geen experiment voor mij :)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.