Ga naar inhoud
BuckyOH

Restauratie

Aanbevolen reacties

Goedendag,

 

Na heel wat jaren met tondeuse scheren vanwege scheer uitslag, toch maar eens gaan kijken naar scheren met een open scheermes.

Ik heb een scheermes gekocht van marktplaats dat gerestaureerd moet worden.

$_86.JPG

 

Hoe kan ik het mes het beste ontsmetten?

 

Ik heb ervaring met het slijpen van japanse keuken messen.

Ik heb daarvoor de volgende stenen:

 

Atoma 140

Naniwa 220

Naniwa 1000/3000

Naniwa 5000

Een eigen gemaakte strop met een grove kant van tuigleer en de fijne kant van tuigleer met grof en fijne strop pasta

 

Moet ik nog een 8000 steen aanschaffen of doet mijn strop dat al?

 

Ik had gedacht om het mes eerst te schuren met schuur papier. 

Ik heb al in huis normaal schuurpapier 

120

280

400

staalwol

schuur pads (lijkt op schuurspons)

 

Heb ik nat schuurpapier nodig of nog iets anders?

 

Ik ga het mes niet los halen.

 

Hoe kan ik het hout het beste weer restaureren?

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Welkom op dit forum! Succes met je restauratie, en stel je even voor in het desbetreffende forum!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Welkom, ondanks je ervaring met andere messen zou ik voor het aanleren van het scheren beginnen met een perfect geslepen mes zodat je op zijn minst een referentie hebt. En ja je zult er met de 5000 niet komen, 8000 en nog een finisher 10 of 12 K naniwa bijvoorbeeld.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Voor restauratie is je schuurpapier te grof hier krijg je krassen mee die je er later weer uit wilt hebben.. Begin bij 240 tot minimaal 2500.

Daarna polijstmiddel..

Mooiste is als je hem uit elkaar haalt zodat je overal bij kan om eventueel alle roest en derrie te verwijderen. Overigens ondanks dat hij nu bot is is hij scherp genoeg om je te snijden.. dus let daar op.

 

Betreft slijpen. Heeft snuf gelijk.. 5000 is te weinig dat gaat geen comfortabele scheerbeurt opleveren. Ten minste als scheren een optie is voor je.

 

Ohhh en stel je even voor.. wel zo netjes..

 

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je verder kunt gaan.