Jump to content

Restauratie


BuckyOH
 Share

Recommended Posts

Goedendag,

 

Na heel wat jaren met tondeuse scheren vanwege scheer uitslag, toch maar eens gaan kijken naar scheren met een open scheermes.

Ik heb een scheermes gekocht van marktplaats dat gerestaureerd moet worden.

$_86.JPG

 

Hoe kan ik het mes het beste ontsmetten?

 

Ik heb ervaring met het slijpen van japanse keuken messen.

Ik heb daarvoor de volgende stenen:

 

Atoma 140

Naniwa 220

Naniwa 1000/3000

Naniwa 5000

Een eigen gemaakte strop met een grove kant van tuigleer en de fijne kant van tuigleer met grof en fijne strop pasta

 

Moet ik nog een 8000 steen aanschaffen of doet mijn strop dat al?

 

Ik had gedacht om het mes eerst te schuren met schuur papier. 

Ik heb al in huis normaal schuurpapier 

120

280

400

staalwol

schuur pads (lijkt op schuurspons)

 

Heb ik nat schuurpapier nodig of nog iets anders?

 

Ik ga het mes niet los halen.

 

Hoe kan ik het hout het beste weer restaureren?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Welkom, ondanks je ervaring met andere messen zou ik voor het aanleren van het scheren beginnen met een perfect geslepen mes zodat je op zijn minst een referentie hebt. En ja je zult er met de 5000 niet komen, 8000 en nog een finisher 10 of 12 K naniwa bijvoorbeeld.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.