Jump to content

Algemene forumregels & Markt info


Pastapipo

Recommended Posts

Welkom op dit forum!

 

Je zult hier heel veel info aantreffen over alle (klassiek-) scheergerelateerde zaken.

 

Je kunt het beste beginnen bij : stel je vooral even voor. Lees ook de Do's en Don'ts hieronder eens goed door.

 

Voorts zul je als nieuw lid nog niet alles te zien krijgen. Pas vanaf 15 berichten en tenminste 14 dagen lidmaatschap ben je "volwaardig lid" en zul je onder meer toegang krijgen tot het gedeelte "Vraag en Aanbod" en "De Markt". De forummedewerkers houden zicht op de zinnigheid van de posts: enkel 15 berichten spammen om daarna in De Markt "fijne kwast te koop 10 euro" te posten zal niet echt het gewenste resultaat halen... ;) 

 

En nu de regels:
 

GEDRAG
 

 1. Toon respect voor anderen, hierbij horen ook teamleden. Beledigen, schelden en discrimineren is niet toegestaan. Ook het uitlokken tot schelden is niet toegestaan.
 2. Wij vragen gebruikers om respect te tonen voor het copyright van anderen. Gebruik geen gecopyright materiaal zonder toestemming.
 3. Het gebruik van afbeeldingen/video's e.d. op een systeem van een derde partij is op eigen risico. Bij bezwaar worden afbeeldingen/video's verwijderd.
 4. Nieuwe onderwerpen en berichten schrijf je in een relevant forum. Let hierbij op omschrijvingen en regels in het juiste subforum.
 5. Gebruikers worden geacht niet onderwerpen gestart door iemand anders over te nemen door eigen deel-onderwerpen (vragen) te plaatsen.
 6. Bij spam/offtopic wordt er verwacht dat je hier op niet ingaat of er aan mee doet. Als je dit wel doet breek je zelf ook de regels.

  VERBODEN
   
 7. Multi-accounting is verboden, per gebruiker is één account toegestaan. Multi-accounting wordt bestraft met een ban (op het vaste account) van tenminste 14 dagen.
 8. Het plaatsen van pornografische, erotische, racistische of andere stuitende teksten, afbeeldingen, of links wordt niet getolereerd.
 9. Spam (onzinnige reclame en berichten) wordt niet getolereerd, zoals berichten met alleen smilies. Dit geldt ook voor berichten die niets toevoegen aan het onderwerp (offtopic: antwoorden met weinig relevante tekst).
 10. Twee keer achter elkaar posten is niet toegestaan. Als je iets wilt toevoegen aan je bericht is er een "wijzig"-knop bij elke post. Uitzondering hierop is als je een onbeantwoorde vraag hebt; dan kun je het onderwerp minimaal 24 uur na je laatste bericht "bumpen" door middel van een nieuw bericht het onderwerp bovenaan de forum pagina te plaatsen.
 11. Het plaatsen van berichten voor een (geblokkeerde) gebruiker is niet toegestaan.
 12. Pogingen om een (tijdelijke) blokkering te omzeilen is niet toegestaan. Dit resulteert mogelijk in een permanente blokkering. Dit is met inbegrip van: een nieuwe account aanmaken onder een andere naam, veranderen van IP-adres om onder een IP-blokkering uit te komen en een nieuw e-mailadres aanmaken om een blokkering op e-mailadres te vermijden.
 13. Het functioneren van een teamlid wordt niet besproken op het forum. Klachten en problemen over het betreffende teamlid kunnen besproken worden in het Feedback subforum.
 14. Het plaatsen van ontvangen berichten, afbeeldingen, video's of ander materiaal is niet toegestaan zonder toestemming van de des betreffende persoon.
 15. Het posten van persoonsgegevens van een ander is niet toegestaan. Onder persoonsgegevens vallen bijv.: IP, straatnaam, telefoonnummer, etc. Tevens is het verboden om zonder toestemming privésituaties te vermelden. Denk hierbij aan: ziektes, werkeloosheid, overlijden e.d.
 16. Het plaatsen van informatie over warez, cracks, serials, proxysites of andere informatie met illegale inhoud is verboden. Idem geldt voor het vragen naar informatie hierover verboden.
 17. Het aanzetten tot het breken van de forumregels (of andere gerelateerde zaken) is niet toegestaan.
 18. Het is niet toegestaan om als gebruiker moderator-tags te gebruiken in ondertekeningen, onderwerpen of reacties.

  WAARSCHUWINGEN EN SANCTIES
   
 19. Het moderatorteam werkt met een "three strike policy". Binnen een periode van vier maanden worden alle waarschuwingen van gebruikers bijgehouden. Heeft een gebruiker in deze periode drie waarschuwingen in ontvangen, dan kan er overgegaan worden tot een blokkering. De lengte van die blokkering is afhankelijk van het aantal warns dat men in het afgelopen jaar heeft ontvangen.
  Standaard bantijden:
  1. 3 waarschuwingen: 3 dagen.
  2. 6 waarschuwingen: 7 dagen.
  3. 9 waarschuwingen: 14 dagen.
  4. 12 waarschuwingen: 30 dagen.
  5. Na meer dan 12 waarschuwingen volgt een ban met open eind.
 20. Waarschuwingen ouder dan 15 maanden zijn 'verouderd', over het algemeen tellen deze niet mee voor een ban met open eind, echter is het aan de boardadmins en de supermods om te bepalen of een waarschuwing na 15 maanden wel of niet mee telt.
 21. Van gebruikers wordt verwacht dat ze de regels naleven. Gebruikers kunnen aanwijzingen krijgen van het team en dienen deze op te volgen. Gebruikers kunnen waarschuwingen krijgen voor het niet naleven van de regels en/of opvolgen van aanwijzingen. Neem bij twijfel over aanwijzingen of regels contact op met een moderator of administrator.
 22. Wanneer iemand 3 keer een waarschuwing ontvangt in verband met niet toegestane onderschrift/avatar verliest deze persoon het recht tot het gebruiken van een onderschrift/avatar.
 23. De boardadmins en moderatoren kunnen van dit systeem afwijken indien dit nodig wordt geacht.

  OVERIG
   
 24. De administratoren hebben ten allen tijde het recht de regels aan te passen of te vervangen. Bij twijfel over de regels, is het aan het admininistratorteam ze te interpreteren zoals ze bedoeld zijn. De beslissingen van de administratoren zijn onherroepelijk.
 25. Bepaalde subfora hebben hun eigen regels, deze staan vermeld in die secties. Ook die regels moeten worden nageleefd indien ze aanwezig zijn.
 26. De bovenstaande regels zijn waar mogelijk ook van toepassing op privéberichten (PM). Misbruik van het PM systeem leidt eveneens tot een waarschuwing en evt. bans.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.