Jump to content

Email notificaties bij nieuwe reacties uitgeschakeld


ChrisVanMeer

Recommended Posts

Allen,

 

Ten tijde van het oude forum hebben we het probleem gehad dat het plaatsen van reacties erg traag was.
Dit heb ik toen toe weten te wijzen aan email problemen binnen phpBB - wanneer er veel notificaties verstuurd moesten worden, was het plaatsen erg traag. Dat heb ik toen op kunnen lossen waarbij emails trager werden verstuurd en soms ook niet aankwamen.

 

Nu was ik in de veronderstelling dat dit een probleem was binnen phpBB. Maar wat blijkt, na de migratie naar het nieuwe forum is dit probleem gebleven. Gelukkig hebben jullie er volgens mij niets van gemerkt, maar voor de beheerders werd het vrijwel onmogelijk om zelf nog reacties te plaatsen. De wachttijden van het plaatsen liepen op tot een minuut. Iets wat ik - op mijn eigen (test)server voor de migratie niet heb kunnen reproduceren.

 

Voordeel van de nieuwe forumsoftware is dat we hier ook ondersteuning bij hebben, dus heb ik samen met de support afdeling van IPS naar dit probleem gekeken. En zij kwamen na wat onderzoek tot de conclusie dat de oorzaak wederom in de email notificaties zit. Ter info, het kan prima voorkomen dat wanneer je voorheen een reactie plaatste, dat het systeem eerst een 50-tal emails moest versturen. Enerzijds van mensen die het onderwerp "volgden" en anderzijds ook mensen die het betreffende subforum "volgden". Dit zorgde dus voor flinke vertraging. De support afdeling kon mij niet vertellen waarom niet iedereen er last van had, maar het probleem was er zeker ook.

 

Zoals jullie van Emiel mogelijk al hadden begrepen staat het forum "fysiek" niet in Nederland, maar op een Amerikaanse server. Deze hosting hebben we nog t/m volgend jaar, daarna zijn we voornemens de gegevens te verplaatsen naar een server in Nederland. Het voordeel van de huidige hosting is dat we dit spotgoedkoop is ter vergelijking met de gemiddelde Nederlandse prijzen. Het nadeel van de huidige hosting is dat dit blijkbaar wel zijn eigen nukken met zich meebrengt.

 

De vertragende email factor en het feit dat we voorheen - en ook op het nieuwe forum - wel eens zijn geconfronteerd met MySQL foutmeldingen tonen dit wel. Maar op dit moment is het nog binnen de perken. Dus voorlopig zitten we nog even op deze hosting. Na de kerst gaan Emiel en ik ons alvast oriënteren naar Nederlandse alternatieven.

 

Wel hebben we het besluit genomen om tot nader order de email notificaties bij nieuwe reacties in onderwerpen uit te schakelen. Dit ook omdat het probleem zich voor nu alleen voordoet bij de Beheerders, maar volgens de supportafdeling zou dit eigenlijk iedereen moeten treffen. Daarom doen we dit mede als "oplossing" en mede als "voorzorgsmaatregel". Dit is ook een maatregel die ik de laatste tijd bij meerdere fora heb gezien.

 

Mogelijk dat wanneer we de server in Nederland hebben staan, dat we dan bovenstaande email notificaties weer in kunnen schakelen.
Let wel! Dit betreft alleen de email notificaties bij nieuwe reacties in onderwerpen. De email notificaties bij PB's blijven wél ingeschakeld. Dit omdat dit over het algemeen maximaal maar één ontvanger heeft voor de email notificaties.

 

Namens de staf,

Chris

Link to comment
Share on other sites

Helder Chris.

 

Even terugkomend op je laatste zin: 

email notificaties bij PB's blijven wél ingeschakeld. Dit omdat dit over het algemeen maximaal maar één ontvanger heeft voor de email notificaties.

 

Is het mogelijk om deze zelfstandig uit te schakelen??

Link to comment
Share on other sites

Hanskoning schreef 6 minuten geleden:

Is het mogelijk om deze zelfstandig uit te schakelen??

 

Jazeker Hans, even de volgende stappen volgen.

 1. Klik rechtsbovenin op je gebruikersnaam
 2. Klik op Accountinstellingen
  2017-12-09_08-17-35.png.f8cda1a8b5a676b8766f9b84decbb996.png
   
 3. Klik aan de rechterkant op Meldingsinstellingen
  2017-12-09_08-20-12.png.53140199d5466321e956257b2a5f43c8.png
   
 4. Scroll naar beneden naar het kopje Berichten en vink Email uit bij Ik ontvang een bericht
 5. Doe dit ook voor Ik ben toegevoegd aan een gesprek
  2017-12-09_08-21-36.png.9589bb6a6570fff0d04b599bca0340a2.png

Zo zou het moeten lukken, Hans.

 • Thanks! 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.