Jump to content

Martin de Candre irritatie


Mikali

Recommended Posts

Is er nog iemand die ooit irratie kreeg (rode brandende nek) van MdC zeep ?

Voor de verduidelijking, ik ben eraan verkocht, maar mijn vader heeft de "Agrumes" geprobeerd en kreeg er dus irritatie van.

Hij gaat nu de Vetyver eens proberen om uit te sluiten waaraan het licht, de algemene ingredienten van de zeep, of iets bepaald in de Agrumes ...

 

Nog iemand dit soms voor gehad ?

Link to comment
Share on other sites

Nou ik kan bij Martin de Candre niet tegen de normale (lavendel) en Fougere. Bij mij komt dit door menthol en rozemarijn geurstoffen. Geen rode vlekken maar algemeen branderig en schraal gevoel.

 

Ik heb hier een ongeparfumeerde en roos variant die helemaal goed gaan bij me. Ik kan je wel een sample unscented opsturen als test.

Dan weet je of het aan het basisprodukt ligt.

 

Zo ben ik tenslotte zelf achter gekomen welke versie ik verdraag.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Als het specifiek is voor de Agrumes, zou ik eens testen of hij ook last heeft van andere producten met essentiële citrus geuroliën. Castle Forbes Lime is misschien wel de meest uitgesproken tester daarvoor, Nuavia Verde in mindere mate. Niet alle citrusgeuren bevatten echte essentiele oliën natuurlijk.

Link to comment
Share on other sites

MDC gebruikt alleen maar essentiële oliën voor de geur, dus als het met de ongeparfumeerde MDC geen probleem is, kan het enkel aan deze essentiële oliën liggen en niet aan een synthetische geurstof. Vandaar dat ik ook enkel producten met zo'n oliën voorstelde. De CF Lime in elk geval, de Verde dacht ik ook.

Link to comment
Share on other sites

Mooi, da's al interessant he - ook voor mij: Ik had zelf duidelijk zo'n roodheid van de Lime, en een klein beetje van andere citrusachtige, zurige geuren, daarom blijf ik ook maar weg van de Agrumes. Ik vond elders dat citrusgeuren dat effect wel meer hebben, wie weet door een kleine afwijking in ph-waarde zelfs al zouden essentiele oliën inderdaad amper afwijken. Nu was mijn CF Lime staaltje misschien wel afgebroken, want na de hittegolf deze zomer rook hij meer naar benzine dan naar limoen, en er zitten veel meer ingrediënten in dan bij MDC, dus ik associeerde maar wat.

Maar goed, het gaat over MDC en dat is al een piste afgesloten.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.