Jump to content

Dassenharen scheerkwast valt uit na franse scheerzeep


ErikLWD

Recommended Posts

Hallo,

 

Afgelopen zomer heb ik in Frankrijk scheerzeep gekocht: "Monsavon". Sinds ik dit gebruik valt in rap tempo veel haar uit mijn Chinese dassenharen kwast. De kwast had tot voor deze zeep geen last van haaruitval. Ik gebruikte de kwast al een jaar zonder problemen.

 

Waar kan dit aan liggen? Ik was in de veronderstelling dat die kwasten met epoxy in elkaar zitten en dat zou bijna overal tegen kunnen. Blijkbaar is de verlijming toch kwetsbaarder dan ik dacht.

 

Groet,

 

Erik

Link to comment
Share on other sites

Dat is mij een raadsel; dat kwasten na een bepaalde tijd gaan verharen heb ik weleens meer meegemaakt (bij goedkope varkensharen kwasten). Maar dat dit iets met het soort scheerzeep te maken zou kunnen hebben is mij helemaal onbekend.

 

Ik heb Monsavon met verschillende kwasten gebruikt. Ik vind het niet zo'n geweldige zeep, maar voor de rest heb ik er geen problemen mee ondervonden.

Link to comment
Share on other sites

Ik vind het ook geen geweldige zeep. Maar vond het ook zonde om weg te gooien. Ik heb vanmiddag nog eens gegoogeld en het lijkt er op dat het gewoon aan mezelf ligt. Ik spoel de zeep niet altijd even goed uit de kwast (omdat dit er in het begin voor zorgde dat de geur uit de kwast verdween) en dat schijnt bij dassenhaar funest te zijn waardoor de haren afknappen doordat de keratine opgelost/afgebroken wordt door de zeepresten.

 

Eigen schuld dus . . .

Link to comment
Share on other sites

Ik zou bijna mijn standaard grap herhalen dat Monsavon pure chemicalie is ;) maar néé ik denk ook dat het niet goed uitspoelen van de kwast een oorzaak zou kunnen zijn tenminste als je dat structueel doet.

Als je alleen in het begin een paar keer de kwast met zeep liet staan om de geur eruit te krijgen is dat geen probleem.

Dat je ook de eerste zeg 10 scheerbeurten wat haarverlies hebt is normaal net zoals er daarna altijd nog wel eens een haartje kan losraken.

Maar als je na deze beginperiode nog steeds heel veel haren verliest dan is dat absoluut niet normaal en dan zou ik gaan reclameren.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.