Jump to content

Fasan Rasiputz


efsk

Recommended Posts

Een stuk advertentie waarin de dames terecht worden gewezen omdat mannen er helemaal niet van houden als ze diens scheerapparat, met net verse mesje uiteraard, gebruiken komt er in de genderneutrale tijden van nu ook niet meer doorheen denk ik.

Enfin, een kromme kant voor de oksels, een rechte voor de benen, een extra lange greep om niet te ver voorover te moeten buigen bij het benen scheren. Eigen model mesjes, en een kostprijs van RM3,50. Althans, toen. Op ebay was het ding een euro, plus 8 verzendkosten, dat dan weer wel, terwijl dit tot echt éen van de onbekendste Fasans is die er zijn.

 

DSC08946.JPG

DSC08947.JPG

DSC08948.JPG

DSC08949.JPG

DSC08950.JPG

DSC08952.JPG

DSC08953.JPG

DSC08955.JPG

DSC08956.JPG

DSC08957.JPG

DSC08958.JPG

DSC08959.JPG

DSC08960.JPG

Link to comment
Share on other sites

Ga je je richten op een nieuwe verzameling Richard??

 

Ook leuk om hier weer meer informatie over te zien en nu begrepen waarom er dus een rechte en gekromde kant op deze krabbers zit.

Ook leuk om dit soort oude reclames te zien doet me denken aan mijn jeugd toen allles nog zo kneuterig en vriendelijk was en Zwarte Piet nog gewoon zwart van schoorsteenroet was en daarbij een kindervriend was en dat gezochte gedoe met Genderneutraal nog niet bedacht was.

Link to comment
Share on other sites

Dank voor weer iets onbekends! Ik vermoed dat er heel wat zoekwerk aan te pas komt bij je verzameling, wellicht zien we ooit nog een publicatie van jouw hand.

 

@Hans ben jij werkelijk zo oud dat je dat nog weet? ;)

Ik verschil enigszins van mening aangaande die zwarte piet, ben toch een aantal keren in de zak terecht gekomen :cry:

Link to comment
Share on other sites

Zie de foto met een Rasiputz-mesje een een Voskhod Marcel: de Rasiputz zijn smaller dan gewone DE's, dus dat gaat niet helemaal passen. Klopt dus met je observatie dat de kop een wat vreemde verhouding heeft: die is ook smaller.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.