Jump to content

Wat heeft jullie voorkeur qua mes?


Buffel

Recommended Posts

Heb alleen ervaring met 1 mes wat volgens mij een 5/8 is. Dus kan er niet echt over mee praten maar ik begrijp dat een zwaarder mes de zwaardere baard wat beter hanteert? Misschien moet ik dan ook eens zo'n mes op de kop tikken want ik merk dat ik agressievere krabbers ook fijner vind, of is dat een kromme vergelijking?

Link to comment
Share on other sites

Ik ook geen idee. Alleen ervaring met het mes dat ik van Buffel heb, en dat is volgens mij 5/8.

Van wat ik zie en lees, neig ik met mijn dikke baard ook wel naar een dik mes. Vind de mesjes van mijn single edge ook fijn en die zijn ook wat dikker / minder flexibel

Link to comment
Share on other sites

Niets onder 5/8 en niets boven de 6/8. Ik hou wel van een (full) hollow mes. Een wedge is oke, maar vind ik wel teveel gezeur met slijpen, dus overall vallen die af. Ik heb wel een fancy voor een spaanse punt op dit moment. Het mag lekker licht zijn en moet een goede balans hebben. Houten scales vind ik doorgaans het mooiste om te zien, maar dit doet niet veel voor het scheerresultaat.

 

Over het metaal wordt ook wel veel gezegd, maar daar heb ik nog niet een echte voorkeur in kunnen ontdekken, alhoewel verschillende messen wel een verschillend gevoel geven.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.