Jump to content

Even voorstellen


Xavier73

Recommended Posts

Hallo Iedereen mijn naam is Stephan en scheer me nu ongeveer een jaar met een veiligheid scheermes wat me erg goed bevalt. Sinds enkele weken scheer ik me ook met een shavette wat me steeds beter af gaat. Ik wil nu ook de stap maken naar een echt open scheermes en ben begonnen met het slijpen van een goedkoop scheermes. Dit valt nog niet mee, maar ik denk dat met de tips die ik hier krijg een heel eind zal komen.

Link to comment
Share on other sites

Ik gebruik aardig wat verschillende zepen. Mitchells wool fat, truefitt & hill 1805, proraso lijn, Scheermonnik lijn, Arko, cella, tabac, club cola, kent, latoja, Le pere lucien, Raffinato, tfs barbe rosse en ik ben er vast nog wel enkele vergeten.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een kure nai en een titan open scheermes. Ik hen nu de 3k/8k steen en de 10k steen. Het scherpen wil nog niet echt lukken en heb als advies gekregen de 1000 grid steen te gebruiken voordat ik de andere stenen gebruik.

 

Heb net je andere draadje gelezen; gaan we daar verder over het mes en de stenen!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.