Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ik vond nog een kleine strop die ik ooit gebruikte. Nu zou die mij wel handig lijken voor op vakantie mee te nemen.

Alleen kom ik eracht dat hij er niet zo goed uitziet, denk zeepresten ? en hij voelt wat stuk aan.

 

Kan ik dit nog herstellen of is het een verloren zaak?

scheerriem_zpsvlug0p86.jpg

Posted

Zadel zeep wordt meestal aangeraden om het schoon te maken, als olie gebruik ik een beetje ballistol .

Er zijn heel veel manieren/meningen al over geschreven, gebruik in ieder geval kleine beetjes.

Posted

Ik heb van Dovo de gele pasta ... werd er destijds bijgegeven dacht ik en moest zo af en toe een worden aangebracht.

Moet het leder eigenlijk terug soepel aanvoelen (zoals een broeksriem?) of eerder stug en stevig?

Posted

De gele pasta werkt prima, spaarzaam gebruiken.

Sommige strops voelen zeer soepel aan, andere weer wat stugger. Waar je op moet letten is dat je bij het stroppen niet het gevoel hebt dat het mes tegen oneffenheden aankomt. Na eventueel oneffenheden wegschuren houdt je altijd vlekken, zo lang je ze maar niet voelt is er weinig aan de hand.

Posted

Een strop is een gebruiksvoorwerp, die blijft niet mooi op den duur. Hierbij een foto van enige van mijn strops die al zeker 6 jaar dagelijks gebruikt worden.

 

b91c6954803db77767056195579b57dd.jpg

Posted
Welke korrel van schuurpapier gebruik ik best om kleine hapjes weg te werken?

Daar ben ik ook benieuwd naar, goeie vraag ;)

Posted
Ok. Dan volgende vraag: welk soort schuurpapier ?

Gewoon wet&dry zou ik denken?

Posted

De mijne gewoon droog gedaan. grit 400 meen ik me te herinneren, maar daar kan ik naast zitten

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.