Jump to content

Roestende Feather mesjes


Johan

Recommended Posts

Normaal gebruik ik Feather mesjes in de gele verpakking (volgens mij voor de zuid-oost Aziatische markt), maar de laatste paar mesjes die ik heb gebruikt komen uit een zwarte verpakking. Bij mijn weten zouden dat dezelfde mesjes moeten zijn.

 

Meestal doe ik een week met een Feather mesje, en bij de mesjes uit de zwarte verpakking valt me op dat ze binnen die week al beginnen te "roesten". Het zijn geen bruine vlekken, maar het staal (of een coating?) begint zwart te verkruimelen. Met andere mesjes, inclusief de Feathers uit de gele verpakking, ken ik dit probleem niet.

 

Heeft iemand dezelfde ervaring met de "zwarte" Feather mesjes? Ik heb een paar van die zwarte verpakkingen, ooit eens geruild met een ander forum-lid, en ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat het namaakmesjes zijn; de opdruk en de wikkel zijn identiek aan de mesjes uit de gele verpakking.

 

Overigens; ik ben ook niet ineens andere scheerzepen of zo gaan gebruiken, dus daar zou het verschil niet in moeten zitten.

Link to comment
Share on other sites

Ik kan er naast zitten, maar zo uit het blote hoofd, is het enige verschil dat de gele verpakking 10 mesjes bedraagt en de zwarte 5 mesjes.....

Zelf heb ik geen last van aanslag op de feather mesjes. In de winkel heb ik die met de zwarte verpakking liggen en gebruik die zelf ook. Wel droog ik mijn krabber en inhoud altijd goed af voor ik hem opberg.

Misschien dat er net in dit pakje iets fout is gegaan met 1 van de bescherm lagen op de mesjes???

En wie weet heeft iemand nog meer verhelderende info.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt! Volgens mij zouden de mesjes inderdaad hetzelfde moeten zijn.

 

Misschien dat de "mesjesgoeroe" uit Boekelo nog een mogelijke verklaring heeft ;)

Heb de zwarte Feathers nooit gebruikt en niet in mijn bezit.

Heb over het geheel niet zoveel met Feathers, maar roestend roestvrij staal lijkt me toch wat raar :o

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
hier ook nog geen probleem mee gehad. wat ik ooit te horen heb gekregen is dat de gele mesjes gemaakt worden in de USA en de zwarte in azie of zoiets.

 

Dat lijkt me sterk. Volgens mij heeft Feather helemaal geen fabriek in de USA; alleen een importeur. 

 

Van de Feather website:

 

 

Feather was the first Japanese company to make replaceable blade-type razors.

Feather carries out thorough management of all of the products at the factories in Japan without relying on overseas production, and Feather will continue to pursue the quality that can only be made in Japan and that can only be created at Feather as ever.

 

Edit: volgens de catalogus die ik net heb gedownload van de Feather website worden zowel de scheermesjes in de gele als de zwarte verpakking in de fabriek in Seki gemaakt.

  • I like it 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.